Go back

W-B en Beerschot houden mekaar in evenwicht

Waasland-Beveren speelde zonet 1-1 gelijk tegen Beerschot-Wilrijk. De thuisploeg opende de score via Genk-huurling Danté Vanzeir. In de tweede helft kon onze winger Nana Opoku Ampomah de bordjes verdiend in evenwicht hangen.

Onze Leeuwen, voor de gelegenheid in blauw-witte uitrusting, startten niet scherp genoeg aan de partij. De thuisploeg had veel balbezit, maar kon niet gevaarlijk zijn. W-B had het moeilijk om te combineren, maar bleef sterk in organisatie. In minuut 30 was er echter even concentratieverlies. Een lange bal bereikte Vanzeir die overtuigend voorbij Davy Roef knalde: 1-0. Onze Leeuwen probeerden een vuist te maken, maar voor rust slaagden ze er niet in.

Na de rust een totaal andere partij. Geel-blauw nam de bovenhand en combineerde fluxer. Ampomah werd meer bereikt en dat wierp (vrij) meteen haar vruchten af. In minuut 53 knappe actie naar binnen, met daaropvolgend een dito plaatsbal: 1-1. Meteen daarna nog een grote kans voor Denzel Jubitana, maar de afwerking was niet overtuigend genoeg. Doelman Vanhamel kon redding brengen. Davy Roef bleef na de koffie technisch werkloos; W-B kon gevaarlijk zijn maar niet scoren.

 

Opstelling: Roef, Massop, Salquist, Vukotic, Threlkeld, Van Damme (46′ Keita), Jubitana (75′ Verstraete), Bizimana, Vanzo (75′ Ndiaye), Ampomah (75′ Boljevic), Badibanga

Doelpunten: 1-0 (30′ Vanzeir), 1-1 (53′ Ampomah)