Go back

W-B sluit zomerstage af met 1-2 verlies

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft een intensieve oefenstage afgesloten met een jammerlijk verlies tegen Cercle Brugge. Onze Leeuwen kwamen op voorsprong via Beni Badibanga, maar zagen dat nog voor de rust in een achterstand veranderen.

Trainer Yannick Ferrera startte met de jongens die gisteren, naast een stevige ochtendtraining, 25 minuten speelden tegen Excel Mouscron en nadien nog een loopoefening afwerkten. Toch zagen we een goed Waasland-Beveren starten aan de partij. Nog voor het kwartier kon Beni Badibanga het overwicht omzetten in een doelpunt. Nadien zagen we de vermoeidheid wat in de benen kruipen. Excuses? Neen. Verzachtende omstandigheden? Zeker wel. De bezoekers scoorden vanop de stip na een licht toegekende elfmeter. Ze kwamen op voorsprong na een afgeweken voorzet die in doel belandde. Tussendoor was er nog een aanslag op Louis Verstraete die onbegrijpelijk resulteerde in een geel karton. Gelukkig voor hem én heel W-B zonder ergere gevolgen.

Na de rust was er veel middenveldvoetbal en weinig kansen. De bezoekende goalie toonde zich heel attent en smoorde telkens het gevaar in de kiem. Coach Ferrera bracht na 65′ veel andere jongens in, maar ook zij konden niet meer tot scoren komen.

Next on: Beerschot-Wilrijk. Meer info volgt van zodra alle concrete info op de Freethiel is.

Ploegopstelling:

Aftrap: Roef, Lulic, Bizimana, Verstraete, Threlkeld, Gamboa, Heymans, Ampomah, Vukotic, Foulon, Badibanga

Tweede helft: Roef, Verstraete, Ndiaye, Threlkeld, Gamboa, Heymans, Ampomah, Vukotic, Foulon, Badibanga, Schryvers

Na 65′: Roef, Vanzo, Keita, Ndiaye, Caufriez, Liessens, Boljevic, Massop, Sadiku, Salquist, Schryvers