Go back

W-B versterkt zich met Rafidine Abdullah

Waasland-Beveren heeft Rafidine Abdullah aangetrokken. De Franse defensieve middenvelder (24) komt over van FC Cadiz, een club uit de Spaanse tweede klasse. Hij tekent een contract van twee seizoenen met optie op een derde.

Rafidine begon zijn carrière bij Olympique Marseille waar hij als jeugdproduct onder huidig Frans bondscoach Didier Deschamps voor het eerst van het profvoetbal mocht proeven. In het shirt van L’Om mocht hij in totaal 23 keer opdraven. FC Lorient zag het talent in Adbdullah en bood hem in 2013 een contract van drie seizoenen aan. In z’n eerste seizoen bij de Bretoense club werd de club 8e in de eindklassering. Maar na twee seizoenen vechten tegen de degradatie ging Rafidine zijn geluk beproeven bij FC Cadiz in La Liga2. In totaal kwam hij 72 keer in actie voor FC Cadiz.

Rafidine verzamelde heel wat caps bij de nationale jeugdploegen in Frankrijk. Hij doorliep de U18, U19 en U20 van Frankrijk, de huidige wereldkampioen.

Waasland-Beveren was op zoek naar of een verlengd verblijf van Victorien Angban of een minstens evenwaardige vervanger van de sterke middenvelder. Met Rafidine Abdullah heeft de club de tweede optie genomen. Het geloof is groot in de jonge middenvelder; we zijn er zeker van dat hij snel het geel-blauwe middenveld zal versterken.

Abdullah zal aantreden met het nummer 24. Welkom op de Freethiel, Rafidine.