Go back

W-B wint 1-3 op Sint-Niklaas

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren ging vanavond winnen op het veld van SK Sint-Niklaas. Denzel Jubitana en Cherif Ndiaye zorgden voor de doelpunten. Bij de Klaasjes stond Niels De Pauw, ex WB’er, negentig minuten tussen de lijnen.

W-B nam een valse start. De thuisploeg kon na een hoekschop de eerste treffer tegen de netten duwen. Nochtans was Waasland-Beveren niet slecht gestart, grote kansen volgden daar echter niet uit. Een opnieuw bedrijvige Jubitana scoorde een pareltje. Hij sneed vanop de linkerflank naar binnen een krulde met z’n linker de bal in het verste kruis. Nadien kon Cherif Ndiaye tweemaal scoren, hij kopte telkens de bal knap binnen. 1-3 bij de rust.

Na de rust hield W-B, met elf andere jongens tussen de lijnen, de controle. Kevin Debaty hield met een geweldige reflex op een hoekschop zijn netten schoon. Onze Leeuwen tikten de wedstrijd vervolgens volwassen uit. Goed resultaat na een opnieuw keiharde trainingsweek. Morgen is er een vrije dag; maandag vertrekt de ploeg op stage naar het Nederlandse Doorwerth.

Opstelling 1ste helft: Roef, Schryvers, Caufriez, Vukotic, Foulon, Verstraete, Jubitana, Vanzo, Ponnet, Ndiaye, Sadiku

Opstelling 2de helft: Debaty, Liessens, Salquist, Gamboa, Threlkeld, Keita, Bizimana, Heymans, Lulic, Ndao, Boljevic

Goals: 8′ X, 21′ Jubitana, 31′ Ndiaye, 45′ Ndiaye