Go back

Waasland-Beveren haalt in absoluut slot punt aan Gaverbeek

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft in extremis een punt uit de brand gesleept in de seizoensopener. Het werd 2-2 in het Regenboogstadion. Aleksandar Boljevic en Joachim Van Damme scoorden in de laatste vijf minuten de twee doelpunten voor geel-blauw.

Zulte Waregem zette zichzelf al na vier minuten op rozen. Thomas Buffel kon zich doorzetten op zijn rechterflank, zette strak voor een Hicham Faik kon de bal tegen de netten duwen: 1-0. W-B moest reageren en deed dat ook. Grote kansen leverde dat echter niet meteen op. Davy Roef moest zich wel opnieuw attent tonen op een doorsteekpass, maar hij kwam gepast z’n kooi uit. W-B stak af en toe de neus aan het venster, maar telkens zonder positief einde. Veel goede wil, maar telkens een slordige laatste pass. Vlak voor de rust was er nog een goede counter van onze Leeuwen. Badibanga speelde Ampomah goed aan. De Ghanees zette de bal eveneens goed voor doel, maar de infiltrerende Massop kon net niet snel genoeg voor z’n tegenstander komen. Rusten bij een 1-0 achterstand.

Na de koffie bracht Yannick Ferrera nieuwkomer Francesco Forte tussen de lijnen. De spits werkte hard, maar werd voor het uur niet goed aangespeeld. Het werd een kansenloos vierde kwartier aan de Gaverbeek. De inbreng van Daan Heymans was de tweede wissel van onze trainer. Hij kwam Bizimana vervangen en moest voor meer offensieve prikkels zorgen. Het grootste gevaar kwam echter van de thuisploeg. Een schot van De Fauw zette ei zo na Roef op het verkeerde been. Onze goalie reageerde echter nog op een geweldige manier en verijdelde het gevaar. Een handvol minuten later was het wel opnieuw raak. Een slechte inspeelpass was de inleiding op een aanval van de thuisploeg. Harbaoui kon de goed uitgespeelde aanval afwerken: 2-0. Aleksandar Boljevic werd de derde joker van de coach. Hij kwam met nog twintig minuten op de klok Ampomah vervangen. Hij toonde zich meteen gretig en ging op wandel. Baudry had een overtreding nodig om hem af te stoppen. De vrije trap die erop volgde had niet de nodige kwaliteit. Met nog vijf minuten op de klok maakte Boljevic het opnieuw spannend. De Montenegrijn nam een bal geweldig op de slof en maakte er 2-1 van. Hij putte er vertrouwen uit en ging vlak na z’n doelpunt opnieuw op wandel. De Waregemse defensie bleef echter goed in organisatie. Vlak voor affluiten was er nog een vrije trap voor geel-blauw. Davy Roef trok mee naar voren. Beni Badibanga gaf kort mee aan Boljevic. Die gooide de bal perfect voor doel op de knikker van captain Van Damme die onhoudbaar binnen buffelde: 2-2! Jan Boterberg floot meteen na het doelpunt voor het einde van de partij.

Opstelling Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Baudry, Marcq, Derijck, Buffel (89′ Bjordal), Faik, Harbaoui, Kaya (90′ Bjordal), De Pauw, Demir

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Salquist, Massop, Van Damme, Bizimana (57’ Heymans), Badibanga, Verstraete, Ndiaye (46’ Forte), Ampomah (70’ Boljevic), Vukotic, Schryvers

Goals: 4’ Faik (1-0); 64’ Harbaoui (2-0), 85′ Boljevic (2-1), 90′ Van Damme (2-2)

Gele kaarten: 35’ Buffel (fopduik), 49’ Ampomah (fout), 58’ Massop (fout), 70’ Harbaoui (fout), 74’ Baudry (fout)

Rode kaarten: /

Toeschouwers: 7831