Go back

Zulte Waregem – Waasland-Beveren (28/07/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren opent morgen het nieuwe seizoen op het veld van Zulte Waregem. Jan Boterberg zal de wedstrijd in het Regenboogstadion om 20.00 uur op gang fluiten. Sinds dit seizoen zal de scheidsrechter bij iedere wedstrijd bijgestaan worden bijgestaan door een VAR.

Het wordt morgen een blij weerzien met verdediger Erdin Demir. De Zweedse verdediger verruilde in het tussenseizoen de Freethiel voor het Regenboogstadion. De linksachter speelde drie seizoenen in geel-blauw en vond het tijd voor een nieuwe uitdaging.

We durven er bijna niet aan terugdenken, maar W-B werd in de afgelopen nacompetitie van de mat gespeeld door Essevee. Er werd maar liefst met 8-0 verloren, meteen ook het einde van toenmalig trainer Sven Vermant. Tijd aan de spelers om morgen een reactie te tonen en het eergevoel te laten spreken.

Yannick Ferrera kan op een nagenoeg fitte kern rekenen. Lamine Ndao en Tuur Dierckx zijn niet beschikbaar door een blessure. Nieuwbakken aanvaller Francesco Forte hoort meteen bij de selectie; het is afwachten of hij speelgerechtigd geraakt voor de seizoensopener.

Selectie: Roef, Debaty, Bleijenberg, Massop, Vukotic, Caufriez, Salquist, Schryvers, Threlkeld, Abdullah, Van Damme, Heymans, Bizimana, Jubitana, Verstraete, Vanzo, Boljevic, Badibanga, Ampomah, Ndiaye, Forte