Go back

Joachim Van Damme verlaat de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Joachim Van Damme is geen speler meer van Waasland-Beveren. De verdedigende middenvelder verlaat de club en trekt naar KV Mechelen.

Joachim werd aan de start van het seizoen 2017-2018 door Waasland-Beveren opgevist. Na enkele woelige maanden gaf geel-blauw hem de kans om zichzelf opnieuw te ontwikkelen en stap voor stap terug op het hoogste niveau aan de slag te gaan. Van Damme groeide uit tot één van de leidersfiguren in de kleedkamer en nam de jonge ploeg mee op sleeptouw. Hij gaf echter eind vorige maand aan dat een eerste bod van KV Mechelen hem interesseerde. De club bevestigde het vertrouwen in de middenvelder en reageerde door hem een verbeterd contract aan te bieden.

Nu, aan het einde van de mercato, gaf de speler een tweede maal aan om liever terug te keren naar KV Mechelen, dat momenteel in 1B uitkomt. Als de speler tweemaal aangeeft de club te willen verlaten, heeft het weinig zin om hem langer op de Freethiel te houden.

We willen Joachim bedanken voor de fijne samenwerking. Veel succes in de nieuwe uitdaging.