Go back

KAA Gent – Waasland-Beveren (12/08/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren sluit zondagavond op het veld van KAA Gent speeldag drie af. De wedstrijd wordt om 20.00 uur afgetrapt in de Ghelamco Arena. Scheidsrechter Bart Vertenten is aangeduid om de partij in goede banen te leiden.

Waasland-Beveren haalde uit de eerste twee confrontaties van het nieuwe seizoen twee punten. Tegen Zulte Waregem werd in extremis een punt gehaald na een gezapige partij van geel-blauw. Tegen Standard bleef de brilscore op het bord, maar toonden onze Leeuwen in de tweede helft dat er heel wat kwaliteit in deze groep schuilt. W-B trok de tweede helft naar zich toe en creëerden enkele kansen tegen de Rouches.

De Buffalo’s haalden één punt uit evenveel wedstrijden. In de openingswedstrijd gingen ze met 3-2 verliezen op het veld van datzelfde Standard. Vorig weekend werd 1-1 gelijkgespeeld tegen… jawel, Zulte Waregem. Precies hetzelfde parcours dus voor de Buffalo’s. De Gentenaren tankten donderdagavond wel vertrouwen door met 0-1 te gaan winnen in Polen. Ze schonken zichzelf op die manier een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd van de Europa League.

Waasland-Beveren kon nog nooit een punt rapen in de Ghelamco Arena. Er werd in 2012-2013 voor het laatst gewonnen in Gent, in het toenmalige Jules Ottenstadion. Het is van 2013-2014 geleden dat er nog een punt werd gepakt tegen de blauw-witten. Aan onze huidige groep om geschiedenis te schrijven!

Yannick Ferrera kan voor deze partij niet rekenen op Tuur Dierckx, Nana Opoku Ampomah, Paul Keita en Cherif Ndiaye door blessures.

Selectie: