Go back

KRC Genk – Waasland-Beveren (26/08/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar de Luminus Arena voor de laatste wedstrijd van speeldag vijf. Scheidsrechter Wesley Alen zal de wedstrijd tegen KRC Genk om 20.00 uur op gang fluiten.

Na vijf speeldagen heeft geel-blauw drie punten geraapt. Een heel positief aspect daarin is dat er nog maar één keer werd verloren. De honger naar een overwinning is echter heel groot, een eerste driepunter werd namelijk nog niet gehaald. Onze Leeuwen staan momenteel gedeeld elfde, samen met Sporting Charleroi. KRC Genk zette vanaf speeldag één de mooie ambities kracht bij en begonnen heel sterk aan de competitie. Ook op het Europese toneel toonden de mannen van onze ex-trainer Philippe Clement dat de ploeg goed draait. Afgelopen donderdag werd nog met overtuigende 5-2 cijfers gewonnen in de Europa League. De Limburgers staan momenteel op de tweede stek met tien op twaalf.

Wedstrijden tegen KRC Genk brengen telkens spektakel. Afgelopen seizoen werd op speeldag één 3-3 gelijkgespeeld in de Luminus Arena. Onze Leeuwen gaven een 0-2 voorsprong uit handen, maar stelden in blessuretijd nog gelijk. Maanden later werd de wedstrijd in de bekercompetitie een ware thriller, met strafschoppen. De Limburgers trokken echter aan het langste eind en bekerden verder, tot in de finale. Geel-blauw kon nog maar één keer winnen van de Genkies, dat was in februari 2014. Aan onze groep nu om dat huzarenstukje over te doen.

Trainer Yannick Ferrera kan niet rekenen op de geblesseerden Tuur Dierckx en Din Sula (knie). De overige spelers zijn wel selectiefit.

Selectie: