Go back

Lokeren – Waasland-Beveren (01/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgen naar Daknam voor de confrontatie met Lokeren. De aftrap is om 20.00 uur. Lawrence Visser is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Veel voorbeschouwing behoeft een partij tussen Lokeren en Beveren niet. Het is dé derby van het Waasland, de eerste rode cirkel in de agenda van ieder die geel en blauw bloed heeft. Afgelopen seizoen werden het twee confrontaties om snel te vergeten. In Lokeren werd het 1-1 na een gezapige partij. Het was meteen ook de laatste partij van Philippe Clement als trainer van geel-blauw. Op de Freethiel werd het 2-3 in het voordeel van Lokeren. Waasland-Beveren speelde na de pauze echter de pannen van het dak, maar kon de “off-eerste helft” niet meer ophalen.

We kijken met z’n allen uit om het scenario van 30 augustus 2015 te herhalen. Dat is immers de laatste keer dat geel-blauw kon gaan winnen op Daknam. Het is van 2014 geleden dat er verloren werd bij Lokeren.

Yannick Ferrera kan niet meer rekenen op Joachim Van Damme. De middenvelder tekende gisteren een contract bij KV Mechelen. Floriano Vanzo (voet), Din Sula (knie) en Tuur Dierckx (knie) zijn geblesseerd.

Selectie: