Go back

W-B houdt puntje thuis tegen Standard

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een punt kunnen thuishouden tegen Standard de Liège. Het werd 0-0 op de Freethiel. In de tweede helft kwam W-B een paar keer dicht bij een doelpunt. Davy Roef verrichte aan de overkant enkele knappe reddingen.

In de eerste helft kwamen de bezoekers het sterkst voor de dag. Het was toch wachten tot minuut 18 op het eerste doelgevaar. Davy Roef toonde aan de Luikenaars dat hij wakker was en kwam gepast tussen. Vlak voor het halfuur ging diezelfde Roef goed plat op een lage schuiver. Oscar Threlkeld, debutant op de Freethiel, leidde in minuut 37 de eerste aanval van Waasland-Beveren in. Een geweldige actie, maar de voorzet werd in corner verweerd.

Na de pauze zagen we een sterker Beveren. Na tien minuten werd de bal met de hand beroerd in de zestien, maar Bram Van Driessche gaf geen penalty. Nog eens tien minuten later kwam ex-WB’er Renaud Emond oog in oog met Davy Roef. Die laatste pareerde goed met de voet. Twintig minuten voor tijd kon captain Van Damme naar doel trappen. Ochoa redde, met enige moeite, en duwde de bal in de voeten van de ingevallen Lamine Ndao. Die duwde vervolgens de bal tegen de lat, ongelofelijke kans voor geel-blauw. Vier minuten voor tijd was er een geweldige counter met Boljevic en Ampomah als actoren. Boljevic zette perfect voor, maar de Ghanees kopte hoog over. Daar moest de flankaanvaller beter mee gedaan hebben. Vlak voor affluiten kreeg Carcela nog rood voor een trap op Boljevic, maar het numerieke voordeel kon Beveren niet meer verzilveren.

Toeschouwers: 5.225