Go back

W-B verliest met 4-1 van Gent

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft geen punt kunnen meenemen uit de Ghelamco Arena. Het werd 4-1 voor de thuisploeg. Geel-blauw creëerde zowel voor als na de rust enkele kansen, maar Kalinic keepte een goede partij. Het enige geel-blauwe doelpunt kwam van het hoofd van Aleksandar Vukotic.

De thuisploeg begon het best aan de partij en eiste de bal het meest op. Toch was de eerste goede kans voor geel-blauw. Op het kwartier viseerde Aleksandar Boljevic de rechterhoek, maar doelman Lovre Kalinic ging goed plat. Precies vijf minuten later moest Davy Roef zijn bloedvorm bevestigen. De goalie pareerde prima op een goede kopbal van Roman Yaremchuk. Vlak voor het halfuur konden Louis Verstraete en Floriano Vanzo opnieuw dreigen voor W-B. De twee zetten een prima counter op poten. Vanzo draaide perfect naar binnen, maar zijn schot miste vervolgens alle richting. In minuut 36 kwam de thuisploeg op voorsprong. Limbombe kwam naar binnen en trapte stevig richting doel. Roef had een goede voetreflex in huis, maar zag de bal vervolgens via de knikker van Yaremchuk naast zich in doel belanden. Veel geluk kenden onze Leeuwen tot dusver nog niet.

Na de rust bracht Yannick Ferrera met Daam Foulon een frisse kracht tussen de lijnen. Hij ging niet op de gebruikelijke linksachterpositie plaatsnemen, maar deed het een rijtje hoger. Beni Badibanga bleef in de kleedkamer. Na drie minuten was er meteen een goede kans voor geel-blauw. Boljevic zette knap voor richting Forte. Onze Italiaanse spits kon op doel koppen, maar zag Kalinic de bal nog van onder de lat halen. Minuten later reageerde Gent via een hoekschop. Asare nam de bal vol risico op de slof en zag zijn poging maar net naast botsen. In minuut 55 kon W-B opnieuw dreigen, was het niet dat Louis Verstraete van de sokken werd gelopen door Birger Verstraete. Vertenten liet onbegrijpelijk doorspelen en zette zo’n blauw-witte counter op poten. Awoniyi besloot die counter op de doelstaak. In minuut 68 moest Roef zich opnieuw tonen. De goalie redde in twee keer, eenmaal met de voet en uiteindelijk met de handen, een poging van de mee opgerukte Asare. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok kreeg de thuisploeg, niet onterecht, een penalty. Birger Verstraete trapte staalhard binnen en zette de 2-0 op het bord. Aan de overkant kon Vukotic de geel-blauwe hoop nieuw leven inblazen toen hij een hoekschop tegen de netten kopte. Invaller Jonathan David nam die meteen weg door nog geen minuut later de 3-1 tegen de netten te duwen. In de slotfase scoorde diezelfde David nog eens en zette de 4-1 eindstand op het bord.

Opstelling KAA Gent: Kalinic, Rosted, Plastun, Verstraete, Chakvetadze, Limbombe, Yaremchuk, Awoniyi (71’ David), Dejaegere (66’ Odjidja), Asare (80’ De Smet), Foket

Opstelling W-B: Roef, Salquist, Massop, Van Damme, Boljevic, Forte (61’ Ndao), Vanzo (72’ Sula), Badibanga (46’ Foulon), Verstraete, Threlkeld, Vukotic

Gele kaarten: 29′ Asare (onsportief gedrag), 74’ Verstraete (fout), 75’ Vukotic (onsportief gedrag)

Rode kaarten: /