Go back

W-B verliest in slot van KRC Genk na spektakelpartij

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren keert puntenloos terug uit Limburg. Geel-blauw verloor in extremis met 3-2 in de Luminus Arena. Ampomah scoorde de beide doelpunten voor W-B.

Onze Leeuwen begonnen voorzichtig, maar georganiseerd aan de partij. Geel-blauw loerde op de counter en kon dat vlak voor het kwartier voor het eerst tonen. De laatste (goede) pass ontbrak echter. Aan de overkant was het vijf minuten later wel raak. Zhegrova hield twee verdedigers aan de praat, kapte naar z’n linker en krulde onhoudbaar voorbij Davy Roef: 1-0. Beveren poogde te reageren, maar de effici├źntie ontbrak. Er vielen heel wat ruimtes bij de thuisploeg, profiteren lukte niet. Schryvers verkoos een voorzet boven een trap naar doel, de trap van Forte werd afgeblokt en Jubitana’s schot miste kracht. Voor de rust waren er nog schoten van Abdullah en Jubitana te noteren, maar Vukovic stond telkens op de juiste plaats. Rusten bij 1-0.

Na de pauze begon W-B met Lamine Ndao tussen de lijnen. De aanvaller kwam Forte vervangen. Vijf minuten na de rust floot scheidsrechter Alen, tot ieders verbazing, een strafschop voor de thuisploeg. De VAR raadde┬áde man in’t zwart aan een kijkje op het scherm te nemen, maar hij bleef bij zijn beslissing. Pozuelo zorgde voor gerechtigheid en trapte de elfmeter naast het doel van Roef, het bleef 1-0. Net na het uur kreeg Aleksandar Boljevic veel tijd voor een voorzet. Hij gooide de bal richting de tweede paal waar Ampomah goed inliep en de gelijkmaker tegen de touwen duwde: 1-1! Een handvol minuten later legde Alen de bal opnieuw op de stip, deze keer terecht. Een schot van Trossard vloog tegen de hand van Paul Keita, Alen aarzelde niet en wees naar de stip. Davy Roef bewees andermaal zijn goede vorm en hield de bal uit z’n kooi. De 1-1 bleef op het bord! Met nog een kwartier op de klok kon geel-blauw nog eens counteren. Ndao speelde Boljevic aan die op het perfecte moment Badibanga bediende. Hij wachtte net lang genoeg om Ampomah vrij te spelen. Onze Ghanese winger trapte de 1-2 tegen de touwen! Nog geen vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Samatta kon een hoekschop van invaller Malinoskyi binnen koppen, 2-2! Het kon zelfs nog erger. Trossard probeerde in minuut 89 de bal voor het doel te brengen, maar zag de bal via Maximiliano Caufriez tegen de touwen verdwijnen. Ongelofelijk zuur voor onze hard strijdende Leeuwen, die zo onverdiend puntenloos op de bus naar Beveren zitten.

Volgend weekend trekt W-B naar Lokeren voor de belangrijke derby van het Waasland.

Opstelling Genk: Vukovic, Nastic, Dewaest, Zhegrova (68′ Trossard), Paintsil, Seck, Pozuelo, Heynen (76′ Malinovskyi), Maehle, Aidoo, Gano (59′ Samatta)

Opstelling W-B: Roef, Massop, Boljevic, Forte (46′ Ndao), Jubitana (79′ Van Damme), Keita, Ampomah, Caufriez, Abdullah (64′ Badibanga), Vukotic, Schryvers

Doelpunten: 20′ Zhegrova (1-0), 66′ Ampomah (1-1), 74′ Ampomah (1-2), 79′ Samatta (2-2), 90′ Trossard (3-2)

Gele kaarten: 52′ Abdullah (protest?), 58′ Gano (gevaarlijk spel), 59′ Massop (fout), 69′ Keita (hands), 82′ Boljevic (onsportief gedrag)

Rode kaarten: /

Toeschouwers: 16541