Go back

W-B wint wase oefenpot

tekst: Sietse Lehembre | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren speelde deze middag een oefenwedstrijd in het Freethielstadion achter gesloten deuren. Het werd 2-0. Met twee doelpunten voor de rust van Ndao en Foulon op vrije trap stond meteen de eindstand op het scorebord.

Na een sterk begin van Waasland-Beveren was het Lokeren dat als eerste tot een schot kon komen. Debaty kon de bal echter langzaam naast laten gaan. Waasland-Beveren wist het goede spel al gauw om te zetten naar enkele kansen. Djihad haalde twee keer stevig uit maar kreeg de bal niet tussen de palen. Na een kwartier kon Threlkeld Heymans met een scherpe voorzet bereiken, die alleen voor doel net een voetje tekort kwam. Na 20 minuten moest Skulason, na een botsing met Badibanga het veld verlaten.

Het aantal kansen van de thuisploeg stapelde zich op: Badibanga met een goede voorzet richting Ndao maar onze diepe spits kon de bal net niet raken. Na een mooie aanval diende Heymans Davino Verhulst tot een moeilijke redding te dwingen, waarna Ndao de bal tegen de touwen knalde, 1-0. Waasland-Beveren trok deze lijn door. Na een goede voorzet van Keita vergat Ndao oog in oog met Verhulst de bal tegen de netten te duwen. De druk van de thuisploeg bleef toenemen en na een fout op Ndao in de 32ste minuut kon Foulon via een heerlijke vrije trap de 2-0 op het scorebord knallen.

Beide ploegen begonnen vol moed aan de tweede helft met één wissel voor Waasland-Beveren. Badibanga, die een trap tegen de enkel kreeg van Stefano Marzo, moest het veld verlaten voor Floriano Vanzo. De thuisploeg zette het goede spel voort. Goede voorzet van Threlkeld, Ndao kopte net over. Na een snelle uitbraak stond Ndao opnieuw oog in oog met Verhulst, deze keer knalde hij onbesuisd op de vuisten van de Lokerse goalie. Waasland-Beveren stond goed en Lokeren zocht hopeloos naar een aansluitingstreffer. Tien minuten voor tijd, een mooie actie van Vanzo maar kon helaas niet tot een schot komen. Hij probeerde het enkele minuten later nogmaals met een hard afstandsschot, maar Verhulst kon de bal zonder veel moeite tegenhouden. Vlak voor affluiten vergat Ndao de 3-0 op het bord te zetten na een knappe, lage voorzet van Foulon. Lamine verslikte zich en liet de bal door z’n benen glippen. Lokeren kon daar maar weinig tegenoverstellen en zo wint Waasland-Beveren deze Wase oefenwedstrijd met 2-0.

Opstellingen :

Waasland-Beveren: Debaty; Threlkeld, Salquist, Gamboa, Foulon; Badibanga (45′ Vanzo), Keita, Bizimana, Heymans, Lulic; Ndao.
Lokeren: Verhulst; Marzo (45′ X), Joher, Monsecour, Skulason (20’ Van Moerzeke); Diaby, Terki; Miric, Benchaib, Straetman; Jovanovic (75′ X).

 

Reactie Yannick Ferrera :

“Het was een goede partij langs onze kant. 70 minuten lang waren we de beste ploeg. We hebben veel gecreëerd en mooie doelpunten gemaakt en hadden controle over de wedstrijd. in de laatste twintig minuten hebben we iets rustiger gespeeld en iets meer toegelaten. We hebben al bij al een goede wedstrijd gespeeld en het is duidelijk dat elke speler hard wil werken om klaar wil zijn voor de matchen van de A-ploeg.

Spelers die tot nu toe nog geen kans hebben gekregen, hebben getoond dat ze klaar zijn voor de competitie en dat is goed voor hen, maar minder gemakkelijk voor mij omdat ik meer keuze heb. Ik heb alleen maar goede lessen getrokken uit deze partij”.