Go back

Waasland-Beveren houdt punt thuis tegen STVV

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een punt thuisgehouden tegen STVV. Het werd 2-2 op de Freethiel. Nana Opoku Ampomah en Denzel Jubitana zorgden voor de doelpunten.

Nog voor de tiende minuut kwam Waasland-Beveren opzetten. Eerst was er een scherpe voorzet van Milan Massop, nadien een trap van buiten de zestien van Nana Opoku Ampomah. Op de tiende minuut was het wél raak. Een prachtige voorzet van Jur Schryvers werd binnen geknikt door Ampomah: 1-0. Op het halfuur had diezelfde Ampomah de 2-0 aan de voeten. Een Truiens been en een knappe redding van Steppe hielden die één op het bord. Aan de overkant was het meteen wel raak. Slap verdedigen zorgde ervoor dat Endo de 1-1 kon maken. Dat was ook meteen de eindstand.

Na de rust werd W-B na zo’n tiental minuten opgeschrikt. Bezus ging op wandel en tikte te makkelijk de bal tegen de netten. De VAR greep echter in en wees op voorafgaand buitenspel. De treffer werd dus terecht afgekeurd. W-B werd wakker, maar kon niet reageren. Er waren wel enkele knappe acties, maar telkens ontbrak een goede laatste pass of afwerking. Met nog twaalf minuten op de klok was het wel opnieuw raak aan Limburgse kant. De Sart deed de netten trillen: 1-2. Invaller Denzel Jubitana kon echter meteen orde op zaken zetten en trapte enig mooi de gelijkmaker binnen. Diezelfde Jubitana had nog dé kans op de winnende treffer na een perfecte voorzet van Aleksandar Boljevic, maar zijn kopbal ging net naast.

Toeschouwers: 3989