Go back

Waasland-Beveren – Standard de Liège (03/08/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt morgenavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander van dienst is Standard de Liège. Om 20.30 uur wordt de wedstrijd op gang geblazen door scheidsrechter Bram Van Driessche.

Waasland-Beveren kon afgelopen weekend in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen meteen een punt meepikken. Er werd 2-2 gelijkgespeeld in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Aleksandar Boljevic en Joachim Van Damme zorgden in extremis, in minuut 85 en 94, voor de doelpunten. Standard de Liège startte met een 3-2 overwinning tegen KAA Gent. De Rouches maakten indruk tegen de Buffalo’s van Yves Vanderhaeghe en wonnen hun eerste wedstrijd verdiend.

Afgelopen seizoen kon Waasland-Beveren Standard met lege handen terug naar Luik sturen. Er werd met 3-1 gewonnen op de Freethiel. Ibrahima Seck, Isaac Kiese Thelin en Nana Opoku Ampomah konden toen de netten laten trillen voor geel-blauw. Bij de bezoekers viel Beni Badibanga toen in met nog vijf minuten op de klok. Nu speelt hij voor het eerst in geel en blauw tegen zijn vorige werkgever.

Yannick Ferrera heeft een nagenoeg volledig fitte kern. Enkel Tuur Dierckx ontbreekt nog. Lamine Ndao en Daam Foulon zijn de nieuwkomers in de kern. Cherif Ndiaye en Djihad Bizimana verdwijnen.

Selectie: