Go back

Waasland-Beveren – STVV (18/08/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren werkt zaterdagavond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen af. Onze Leeuwen ontvangen om 20.00 uur de Kanaries uit Sint-Truiden. Scheidsrechter Nicolas Laforge zal de wedstrijd in goede banen trachten te leiden.

Onze Leeuwen gingen afgelopen zondag voor het eerst ten onder in deze competitie. Er werd met (te) zware 4-1 cijfers verloren in de Ghelamco Arena. De thuisploeg bleek te sterk, toch gaven de cijfers niet het verloop van de wedstrijd weer. Waasland-Beveren kon zeventien keer op doel schieten, de Buffalo’s ‘slechts’ tweemaal meer. De blauw-witten toonden zich dus een pak efficiënter. Toch zagen we heel wat dingen waar we verder konden op bouwen. De wedstrijd tegen STVV is het ideale moment om te tonen dat we opnieuw geleerd hebben uit de fouten.

STVV speelde afgelopen speeldag 1-1 gelijk tegen Lokeren. Beide doelpunten vielen in het slotkwartier. Voor de Limburgse geel-blauwen scoorde recordaankoop Mohamed Buya. STVV verzamelde tot nog toe drie punten, nadat het eerder 1-1 speelde tegen KRC Genk. Op de openingsspeeldag bleef het 0-0 tegen Cercle Brugge. De bezoekers hebben dus momenteel één puntje meer dan Waasland-Beveren.

Trainer Yannick Ferrera kan zaterdag niet rekenen op Tuur Dierckx, Valtteri Moren en Din Sula. Laatste twee genoemden vielen vandaag uit op training. Daan Heymans werd opnieuw geselecteerd door onze coach, alsook Nana Opoku Ampomah die na een weekje blessureleed opnieuw aansluit bij de selectie. 

Selectie: