Go back

W-B en Eupen komen niet tot scoren op Freethiel

Tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen tegen KAS Eupen. Het bleef negentig minuten nul tegen nul.

De eerste helft begon afwachtend langs beide zijden. Davy Roef was de eerste doelman die in actie moest komen. Hij deed dat goed op een poging van Fall. Intussen reeds minuut 22. Een handvol minuten later kon Nana Opoku Ampomah alleen op de Eupense goalie gaan, maar hij verzuimde geel-blauw op voorsprong te brengen. Met nog dik vijf minuten op de klok van het eerste deel kon diezelfde Ampomah naar doel trappen, maar Van Crombrugge bracht opnieuw redding. Rusten bij 0-0.

De tweede helft kwam Waasland-Beveren scherper uit de kleedkamer. Vooral Daam Foulon toonde zich een pak sterker dan voor de koffie. Een gemeten pass op Ampomah, enkele goede voorzetten op Vellios, maar telkens zonder happy end. Net voorbij het uur zette Beni Badibanga zich achter de bal voor een vrije trap. Hij trapte goed, maar vond de dwarsligger op z’n weg naar de netten. In minuut 68 moest Roef zich voor het eerst (en het laatst) tonen in de tweede periode. Hij redde een kopbal van Boushiri goed voor de lijn. Geel-blauw bleef aandringen, zo stak Abdullah de bal net naast de kooi van Van Crombrugge en werkten Ampomah en Boljevic nog keihard om de boel te forceren; in de zone van de waarheid kon W-B geen vuist maken. De brilscore bleef negentig minuten op het bord.

Opstelling W-B: Roef, Massop, Boljevic, Badibanga (86’ Forte), Verstraete (75’ Abdullah), Keita, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon (80’ Jubitana), Vellios

Opstelling Eupen: Van Crombrugge, Lazare (68’ Laurent), García, Marreh, Toyokawa, Gnaka, Bushiri, Pouraliganji (77’ Blondelle), Ocansey (86’ Pollet), Molina, Fall

Gele kaarten: 24’ Keita (fout), 33’ Bushiri (fout), 43’ Vukotic (fout), 86’ Badibanga (fout), 87’ Caufriez (fout)

Toeschouwers: 3907