Go back

W-B verliest de Wase derby met 1-0

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen op Daknam. De thuisploeg won zonet met 1-0 na een heel gezapige partij.

Het eerste kwartier bleek een studieronde te worden. Meteen volgden er twee mogelijkheden, één voor elke ploeg. Aleksandar Boljevic zette een hoekschop scherp voor. Doelman De Wolf ging onder de bal door, maar ook enkele Leeuw kon de bal beroeren. Aan de overkant toonde Davy Roef zich scherp voor de derby. De Ridder kopt via Caufriez tot bij Miric. Hij kon intrappen, maar onze goalie pareerde perfect. In minuut 32 ging Nana Opoku Ampomah voor het eerst op wandel. De Ghanees zette twee verdedigers in de wind en poogde De Wolf te lobben. De goalie kon de bal nog net beroeren en tikte in hoekschop. Op die hoekschop werd Jubitana vrijgespeeld. Hij had iets heel moois in gedachten en slaagde ei zo na in zijn opzet. De krulbal ging echter milimeters naast de kooi. In minuut 37 was er een tweede fluxe actie van Ampomah, hij kwam uiteindelijk oog-in-oog met de doelman, maar die kon nog net pareren. Rusten bij 0-0, ontnam Visser met zijn rustsignaal een loepzuivere kans voor geel-blauw.

Na de pauze begonnen beide ploegen afwachtend. Het was wachten tot minuut 64 op een eerste keer opschudding. Ampomah zette zich goed door op links, maar zijn voorzet was te scherp en ging voorlangs. Met nog twintig minuten op de klok was er een derde goede actie van Ampomah. Hij kwam goed naar binnen van de linkerflank en viseerde de korte hoek. De Wolf kon redden, maar had daar de nodige moeite mee. In minuut 80 trapte diezelfde Ampomah opnieuw naar doel. De Wolf kon opnieuw redding brengen en tikte de bal over de lat. Aan de overkant trapt Ben-Harush, met nog vijf minuten op de klok, naar het doel van Roef. De bal verdween in de kruising: 1-0. Ongelofelijke meeval voor de thuisploeg, dat voordien geen enkele keer gevaarlijk bleek. W-B kon niets meer terugdoen en verliest de Wase derby.

Opstelling Lokeren: De Wolf, Deschacht, Overmeire, Cevallos, Ben-Harush, Hupperts, Miric, De Ridder, Marecek (87′ Terki), Tirpan, Filipovic

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Massop, Boljevic, Forte (82′ Ndao), Jubitana, Keita (67′ Heymans), Ampomah, Caufriez, Abdullah (86′ Badibanga), Vukotic, Schryvers

Doelpunten: 85′ Ben-Harush

Gele kaarten: 20′ De Ridder (fout), 38′ Schryvers (fout), 75′ Abdullah (fout), 83′ Ndao (fout)

Rode kaarten: /

Toeschouwers: 4854