Go back

W-B wint overtuigend op Moeskroen met 0-3

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Onze Leeuwen kunnen opnieuw winnen! Geel-blauw won zonet met 0-3 van Moeskroen. Vellios, Schryvers en Ampomah scoorden voor onze Leeuwen!

De eerste helft begon voorzichtig aan beide kanten. Ook de zuiverheid in de passing ontbrak aanvankelijk. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Bakic bezorgde Davy Roef problemen met een zwabberbal. In de herneming kopt Dussunne op de dwarsligger. Aan de overkant was een handvol minuten wel meteen raak. Aleksandar Boljevic met een goede actie en dito voorzet. Apostolos Vellios liep goed in een buffelde de bal tegen de netten. Eerste doelpunt van onze Griek, meteen een heel belangrijk. Een kwartier later luidde een slechte inspeelpass een counter van de thuisploeg in. Milan Massop leek goed te verdedigen, maar VAR Delferière oordeelde daar anders over. Hij raadde scheidsrechter Put aan om naar het scherm te kijken en een elfmeter te geven, dat deed de ref ook. Davy Roef toonde echter dat we ook deze week op hem konden rekenen en bracht redding. Op het halfuur kon Boljevic aanleggen, maar hij zag zijn schot afwijken op (de hand?) van een Henegouwse verdediger. Het overleg tussen VAR en scheids leverde hier niets op. Met nog vijf minuten op de klok kon Jur Schryvers geel-blauw op rozen zetten. De verdediger infiltreerde goed en na wat geharrewar kon hij ook de dubbele voorsprong op het bord zetten. 0-2 was ook de ruststand.

Na de rust kwam Daam Foulon in de ploeg en bleef Boljevic binnen. Het spelniveau zakte, maar W-B bleef knokken in organisatie. Het enige wapenfeit in de tweede periode was een nieuw doelpunt van Waasland-Beveren, én wat voor één. Ampomah zag Butez uit zijn doel staan en lobte hem vanop zo’n 35 meter in doel. Wondermooi doelpunt van onze Ghanees. W-B speelde de wedstrijd volwassen uit. De eerste driepunter is binnen!

Opstelling Moeskroen: Butez, Dussenne, Katranis (46′ Godeau), Olinga (46′ Leye), Amallah, Mohamed, Boya, Bakic, Pierrot, Vojvoda, Van Durmen

Opstelling Beveren: Roef, Massop, Boljevic (46′ Foulon), Jubitana, Keita, Ampomah, Caufriez, Abdullah, Vukotic, Vellios, Schryvers