Go back

Waasland-Beveren en Charleroi delen de punten

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren en Charleroi hebben de punten verdeeld. Het werd 1-1 op de Freethiel. De bezoekers kwamen op voorsprong in de eerste helft, Ampomah maakte gelijk voor geel-blauw in de tweede helft.

Waasland-Beveren begon slap aan de partij, toch was de eerste kans voor geel-blauw. Een voorzet van Nana Opoku Ampomah werd in hoekschop verwerkt. Na nog geen twintig minuten kwam Charleroi op voorsprong. Na slap verdedigen kon Osimheim knap met de hak binnenwerken: 0-1. Waasland-Beveren trachtte te reageren, maar vond geen antwoord op de druk van de Zebra’s. Rusten na een bijna kansloze eerste helft.

Na de pauze kwam er een ander Waasland-Beveren uit de kleedkamers. Na nog geen twee minuten trachtte Ampomah Penneteau te verschalken met een listig lobje, maar de bal ging net naast. Een minuut later ging Ilalmaharitra over de bal vol op het been van Boljevic. Verboomen zag het goed en gaf terecht rood. De vrije trap die daarop volgde, was meteen succesvol. De bal kwam uiteindelijk bij Ampomah terecht die de bal, via de lat, in doel verlengde. Waasland-Beveren speelde meer aanvallend en stuitte zo automatisch op enkele scherpe counters van de bezoekers. Vukotic, Roef en Caufriez brachten telkens redding. Veel goede wil, enkele goede voorzetten, enkele afstandsschoten, maar geen doelpunten meer voor geel-blauw. Vlak voor het einde kreeg ook invaller Perbet rood bij de bezoekers na opnieuw een reactie.

Opstelling Waasland-Beveren: Roef, Massop, Boljevic, Jubitana (86’ Badibanga), Keita (46’ Forte), Ampomah, Caufriez, Abdullah, Vukotic, Vellios, Schryvers (74’ Vanzo)

Opstelling Sporting Charleroi: Penneteau, Martos, Niane (67’ Gholizadeh), Diandy, Benavente, Marinos, Dessoleil, Fortuna, Ilaimaharitra, Osimhen, Bruno

Gele kaarten: 35’ Massop (fout), 45’ Marinos (fout), 86’ Vellios (fout)

Rode kaarten: 47’ Ilaimaharitra (fout), 90′ Perbet (natrappen)

Toeschouwers: 3422