Go back

Waasland-Beveren – Mandel United (Croky Cup; 25/09/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren opent morgenavond de bekercampagne 2018-2019. Mandel United, de fusie tussen Izegem en Ingelmunster, is de eerste tegenstander. Scheidsrechter Lothar D’hondt zal morgen de partij om 20.00 uur op gang fluiten.

Mandel United komt uit in de tweede amateurklasse. De West-Vlamingen speelden afgelopen weekend 0-0 gelijk op het veld van KSC Dikkelvenne. Momenteel staat Mandel op een mooie gedeelde derde stek met acht punten uit vier wedstrijden. In de vorige ronde van de Croky Cup schakelden ze KSV Temse uit na strafschoppen.

Waasland-Beveren haalde afgelopen weekend een punt tegen Sporting Charleroi en blijft zo ongeslagen in eigen huis. Toch wordt de honger naar een eerste driepunter groter en groter. Geel-blauw wil echter een mooi parcours neerzetten in de bekercompetitie, daarom is winst in eigen huis een must voor onze Leeuwen. Afgelopen seizoen was er reeds een mooie reeks, maar echter met een zuur einde vlak voor de jaarwisseling. W-B ging namelijk in de kwartfinales onderuit na strafschoppen in Genk. Tijd om opnieuw de lat te verhogen en beter te doen dan vorig seizoen!

Yannick Ferrera selecteerde volgende jongens voor de eerste bekerclash: