Go back

Freethielnieuws (15/10): internationals | blessurenieuws

tekst en foto: Martijn De Jonge

W-B zag zeven spelers naar hun thuisland gaan om hun vaderland te vertegenwoordigen. Nana Opoku Ampomah (Ghana) zag zijn wedstrijd tegen Sierra Leone uitgesteld worden. Een oefenpartij tegen Asante Kotoko wonnen ‘the Black Stars’ overtuigend met 3-0. Ampomah speelde 45 minuten. Jur Schryvers speelde met Jong België een oefenpartij in Italië. België won met 1-0; Schryvers speelde eveneens 45 minuten. Aleksandar Boljevic moest geblesseerd (zie verder) afhaken voor de beide wedstrijden. Djihad Bizimana verloor vrijdag met Rwanda tegen Guinee. Morgen spelen ze opnieuw tegen mekaar in de vierde groepswedstrijd voor de Afrika Cup. Rafidine Abdullah, eveneens actief in de voorrondes van de Afrika Cup, speelde afgelopen zaterdag met de Comoren tegen Marokko. Het werd 1-0 voor Marokko, morgen volgt de vierde wedstrijd. Aleksandar Vukotic speelt vanavond met de U23 van Servië tegen Frankrijk een oefenwedstrijd. Alexis Gamboa is nog tot eind deze maand op stage met Costa Rica.

Goed en slecht nieuws uit de ziekenboeg. Tuur Dierckx kon afgelopen vrijdag, uiteraard mits het vermijden van contact, voor het eerst bij de groep aansluiten. Din Sula deed dat al enkele sessies. Minder goed nieuws kwam er uit Montenegro. Aleksandar Boljevic heeft beide interlands aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij heeft een verrekking aan de hamstrings. Hij keert vandaag terug naar België. De wedstrijd tegen Club Brugge komt normaliter niet in het gedrang.