Go back

KV Kortrijk – Waasland-Beveren (31/10): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren werkt morgenavond speeldag dertien af in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.30 uur. Scheidsrechter Bram Van Driessche zal de wedstrijd in goede banen leiden.

Geel-blauw verloor afgelopen weekend met het kleinste verschil van R. Antwerp FC. Het was een match dat W-B niet hoefde te verliezen, integendeel. Apostolos Vellios en Jur Schryvers kwamen nog heel dicht bij een doelpunt. Waasland-Beveren verliest bovendien zo ook de ongeslagen status in het eigen stadion in de Jupiler Pro League. Tegen KV Kortrijk gaan onze Leeuwen op zoek naar de tweede driepunter dit seizoen.

De thuisploeg speelde afgelopen weekend 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge. Het stuitte daarbij vooral op een sterk keepende thuisgoalie. De Kortrijkzanen bekleden momenteel een mooie achtste stek en hebben vijftien punten verzameld. Dat zijn vijf punten meer dan geel-blauw.

Trainer Yannick Ferrera verandert weinig aan de selectie. Daan Heymans komt in de selectie, Lamine Ndao verdwijnt uit de twintigkoppige selectie. Hij kan nog geen beroep doen op de geblesseerden Rafidine Abdullah, Tuur Dierckx en Din Sula.

Selectie: