Go back

W-B en KVO scoren elk eenmaal op de Freethiel

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft opnieuw niet verloren op de Freethiel. Het werd zonet 1-1 tegen KV Oostende. Captain Milan Massop maakte het enige doelpunt voor geel en blauw.

Beide elftallen lasten een uitgebreide studieronde in. De eerste keer opwinding was pas in minuut 23! Aleksandar Boljevic sneed een vrije trap (bijna) perfect aan. Niemand raakte de bal aan, behalve Ondoa, de doelman van de Kustboys. Hij kon in extremis de bal uit zijn doelvlak houden. Veel uitgespeelde kansen waren er niet, integendeel. Beide elftallen dreigden enkel in het middenveld, aan de zestien liep het telkens mis.

Na de pauze kwamen beide elftallen gretiger voor de dag. In minuut 51 was het raak voor KVO. Roef had de nodige moeite met een knal, Canesin profiteerde en tikte het openingsdoelpunt tegen de touwen. Op het uur greep Yannick Ferrera in. Ndao en Verstraete kwamen in de ploeg, Jubitana en Keita namen plaats op de bank. Twintig minuten voor tijd opnieuw opschudding. Ampomah met een harde knal die Ondoa de nodige moeite opleverde. Een handvol minuten later was het wél raak. Boljevic met assist vijf. Hij sneed een hoekschop perfect aan en Milan Massop knikte binnen. De meer dan verdiende gelijkmaker voor geel en blauw. Onze Leeuwen bleven druk zetten en bleven de bal opeisen, maar konden de drie punten niet thuis houden. 1-1 werd de eindstand.

Toeschouwers: 4012