Go back

W-B kan geen punten thuishouden tegen Antwerp

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van Antwerp. Het werd zonet 0-1 op de Freethiel. Faris Haroun maakte met een zondagsschot de enige treffer.

Waasland-Beveren en Antwerp hielden mekaar de eerste 45 minuten in evenwicht. In het begin van de eerste helft toonden de bezoekers meer power op het middenveld, maar onze Leeuwen knokten zich in de partij. Beide doelmannen moesten zich niet veel tonen, maar als ze dat moesten doen waren ze op de afspraak. De grootste kans was net voorbij het halfuur voor Nana Opoku Ampomah, maar zijn schot werd in extremis afgeblokt.

Na de rust kwam geel en blauw hongerig uit de kleedkamer. Tien minuten in de tweede helft poogde Aleksandar Boljevic voor te zetten. De bal raakte daarbij een Antwerps hand, maar zowel scheids als VAR vonden het onvoldoende voor een elfmeter. Drie minuten later werd Verstraete neergehaald, opnieuw hield de wedstrijdleiding het been stijf. De kans die daarop volgde, was meteen het openingsdoelpunt. Faris Haroun trapte de bal enig mooi voorbij doelman Davy Roef. Geel-blauw ging protesteren, maar dat leverde uiteraard niets op. Nadien veel goede wil, maar weinig efficiëntie. Het venijn zat in de staart met twee open doelkansen voor geel-blauw. Eerst kon de ingevallen Jur Schryvers de bal niet in doel punten, nadien was er een ongelooflijk grote kans voor Apostolos Vellios. Badibanga en Ampomah deden het perfect, maar de Griek tikte de bal onbegrijpelijk naast doel. Aan de overkant kon Dieumerci Mbokani de wedstrijd helemaal beslissen, maar ook hij miste het doel. Zo blijft Waasland-Beveren heel zuur puntenloos achter op de Freethiel.

Opstelling W-Beveren: Roef, Massop (80′ Forte), Boljevic, Badibanga, Verstraete (70′ Lulic), Keita (44′ Schryvers), Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios

Opstelling Antwerp: Bolat, Juklerod, Rodrigues, Bolingi, Refaelov, Arslanagic, Lamkel Zé, Buta, Van Damme, Haroun, Mbokani

Toeschouwers: 7807