Go back

Waasland-Beveren neemt punt mee uit Brugge!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een punt kunnen meegraaien uit het Jan Breydelstadion. Onze Leeuwen speelden 1-1 gelijk in het Jan Breydelstadion. Aanvaller Apostolos Vellios scoorde het geel-blauwe doelpunt.

Een studiekwartiertje op Jan Breydel. Het was wachten tot minuut dertien voor de eerste keer opschudding. Clinton Mata ging goed door op rechts en vond Jelle Vossen op het penaltypunt. De Limburger verlengde de bal richting doel, maar Davy Roef ging goed plat. Nog geen minuut later kwam de thuisploeg opnieuw dreigen. Deze keer kon Arnaut Danjuma richting doel trekken. Het was opnieuw Roef die als winnaar uit het duel kwam, deze keer met een goede beenveeg. Het was tien minuten wachten op een antwoord van geel-blauw. Dat kwam er ook via de voeten van Beni Badibanga. Onze nummer elf lobte de bal over een Brugs been en legde de bal zo panklaar voor een schot. Een Brugs been voorkwam echter dat Letica in actie moest komen. De daaropvolgende hoekschop leverde opnieuw gevaar op via Badibanga. Zijn voorzet botste gevaarlijk voor Letica, maar verdween naast het doel. In minuut 39 opnieuw Brugs gevaar. Danjuma rushte over links en bereikte opnieuw Vossen. Zijn deviatie leverde Roef geen problemen op. Rusten met de brilscore op het bord.

Na twee minuten in de tweede helft moest Vanzo de wedstrijd meteen staken. Hij werd vervang door de debuterende Karlo Lulic. Zijn maatje op het middenveld, Louis Verstraete, stal de al van een Brugse aanvaller en kon Keita aanspelen. Zijn schot botste maar net naast. Aan de overkant was het wel raak. Vanaken zocht en vond de één-twee met Rezaei en tikte het openingsdoelpunt rustig naast Roef: 1-0. Waasland-Beveren reageerde. De ingevallen Lulic zocht en vond de ruimte voor Nana Opoku Ampomah. De Ghanees zette goed voor naar Apostolos Vellios die op zijn beurt de gelijkmaker tegen de touwen knalde: 1-1! Het was geel en blauw dat het sterkst in de match bleef. Een kleine twintig minuten voor tijd ging Ampomah goed naar binnen en viseerde hij met z’n linker de verste winkelhaak. Hij trof echter de dwarsligger op zijn weg. Geel-blauw tikte de wedstrijd heel volwassen uit en verrast vriend en vijand door een punt mee te nemen uit Brugge.

Opstelling Club Brugge: Letica, Vossen, Rezaei (55′ Wesley), Mitrovic, Vanaken, Denswil, Vormer, Rits, Mechele, Danjuma (46′ Dennis), Mata (72′ Vlietinck)

Opstelling W-Beveren: Roef, Massop, Vanzo (50′ Lulic), Badibanga (90′ Schryvers), Verstraete, Keita, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios (90′ Salquist)

Gele kaarten: 30′ Verstraete (fout)