Go back

Waasland-Beveren – R. Antwerp FC (28/10/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Tijd voor de Scheldederby! Waasland-Beveren sluit zondag speeldag twaalf af in de Jupiler Pro League tegen R. Antwerp FC. De wedstrijd wordt om 20.00 uur op gang gefloten door scheidsrechter Nathan Verboomen.

Waasland-Beveren pakte afgelopen weekend uit met een stunt. Voor de partij tegen Club Brugge werden woorden zoals ‘ouderwetse pandoering’ en ‘kansloos Beveren’ volop neergepend in voorbeschouwingen en kranten. Geel-blauw reageerde door vrijdagavond organisatorisch en heel volwassen de partij aan te vatten in het Jan Breydelstadion. Na de rust werd concentratieverlies afgestraft door een sterke Vanaken, maar onze Leeuwen toonden zich strijdvaardig en knokten zich meteen weer op gelijke hoogte. Meer zelfs, Nana Opoku Ampomah kwam nog het dichtst bij een treffer. Een mooi, onverwacht puntje op het veld van de landskampioen; het is niet iedereen gegeven.

Tegenstander R. Antwerp FC tankte eveneens vertrouwen op speeldag elf. Het stamnummer één won met 2-1 van Sporting Lokeren. Een verdiende zege, maar pas in de slotfase kon man in vorm Lior Refaelov de winnende treffer voor Antwerp tegen de touwen prikken. De cijfers van de rood-witten ogen bijna mooi. Slechts negen tegendoelpunten in elf matchen, momenteel de beste score in de Jupiler Pro League. Bovendien blijven ze, net als ons Waasland-Beveren, in de competitie ongeslagen in eigen stadion. Antwerp staat momenteel knap vierde, met één puntje minder dan de derde in de stand, RSC Anderlecht. Geel-blauw staan momenteel gedeeld twaalfde.

Yannick Ferrera kan niet rekenen op Rafidine Abdullah. De middenvelder kwam geblesseerd terug uit de interlandperiode en is nog niet inzetbaar. Floriano Vanzo kreeg deze week slecht nieuws te horen. Hij heeft een scheurtje in de hamstrings en zal enkele weken buiten strijd zijn. Aleksandar Boljevic is dan wel weer fit. Hij maakt meteen terug deel uit van de wedstrijdkern.

Selectie: