Go back

Waasland-Beveren staat op na rust en haalt punt mee uit Kortrijk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een achtste gelijkspel gehaald dit seizoen. Na een héél slechte eerste helft rechtten onze Leeuwen de rug na de koffie. Aleksandar Boljevic en Francesco Forte zetten de scheve situatie na de rust recht.

Geel-blauw begon niet scherp aan de partij. In minuut twee kreeg Ouali meteen een grote kans. De aanvaller knalde, gelukkig voor geel-blauw, over. Luttele minuten later was daar al een tweede grote kans voor de thuisploeg. Davy Roef toonde zich echter wél bij de les en pakte uit met een prima parade. In minuut negen was er de eerste keer antwoord van geel-blauw. Aleksandar Boljevic kapte goed terug en zag Nana Opoku Ampomah staan aan de tweede paal. De Ghanees kon koppen, maar mikte een metertje naast. De thuisploeg domineerde en in minuut negentien resulteerde dat in een doelpunt. Chevalier schilderde een hoekschop perfect op de knikker van Lepoint: 1-0. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg. Kristof D’Haene besliste een kruisbal in één tijd richting doel te deviëren, maar hij miste zijn doel op een haar na. In minuut 25 ging Paul Keita te opzichtig aan Lepoint hangen. De daaropvolgende penalty werd door Stojanovic omgezet: 2-0. Vlak voor de rust kon Boljevic zich nog eens doorzetten en werd hij neergehaald in de zestien. Het contact was er, maar zowel de scheids als de VAR vonden het vreemd genoeg geen penalty.

Na de rust kwam Jur Schryvers tussen de lijnen, hij verving Keita. Geel-blauw kwam wakker uit de kleedkamer. Ampomah zet een goede aanval op op links en trachtte Apostolos Vellios te bereiken; via een Kortrijks been kwam de bal echter bij Boljevic terecht. De Montegrijn twijfelde niet en knalde de aansluitingstreffer tegen de netten. Een handvol minuten later opnieuw opschudding aan de overkant. Vukotic zette de tackle in en raakte daarbij Kanu: opnieuw penalty. Roef toonde zich echter opnieuw paraat en stopte zijn derde strafschop van het seizoen. Waasland-Beveren ging heel aanvallend spelen met nog dik twintig minuten op de klok. Milan Massop ging naar de kant, Francesco Forte kwam de aanval versterken. En versterken deed ie, met nog iets meer dan tien minuten op de klok kopte hij de 2-2 tegen de touwen. De assist van Schryvers was perfect! De thuisploeg kwam opnieuw opzetten, maar W-B bleef organisatorisch goed staan!

Opstelling KVK: Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Chevalier, Kanu (54′ Charisis), Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Ouali (72′ Avenatti), D’Haene

Opstelling W-B: Roef, Massop (68′ Forte), Boljevic, Badibanga (83′ Jubitana), Verstraete, Keita (46′ Schryvers), Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios

Gele kaarten: 25′ Keita (fout), 32′ Kaminski (fout), 45′ Ampomah (fout)