Go back

Adnan Custovic is de nieuwe hoofdtrainer van geel-blauw

tekst en foto: Martijn De Jonge

Witte rook boven de Freethiel vandaag. Waasland-Beveren heeft zonet een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Adnan Custovic is de nieuwe coach van geel-blauw. De veertigjarige Bosniër tekent een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een volgend seizoen.

Als speler streek Custovic in 2005 neer in Moeskroen. Vier en een half jaar later versierde hij een knappe transfer naar AA Gent. Nadien volgden nog periodes bij Germinal Beerschot, Moeskroen en RFC Tournai. Meteen na zijn spelerspensioen, nam hij zijn taak als voetbaltrainer op. Hij startte bij KV Kortrijk als assistent van Yves Vanderhaeghe. Toen die de overstap maakte naar KV Oostende, volgde Custovic hem naar de kust. Toen Vanderhaeghe in september 2017 op de keien werd gezet, nam hij de van hoofdtrainer over. Hij deed het goed bij de Kustboys en kreeg de kans om het seizoen ook uit te doen. Na het seizoen werd echter voor vernieuwing gekozen in Oostende en besloten ze niet verder te gaan met Custovic.

Adnan Custovic krijgt nu de kans om zich opnieuw te bewijzen als trainer. Het bestuur had een profiel voor ogen en daar past hij perfect in. Hij toonde aan de kust zijn kwaliteiten als voetbaltrainer en motivator; we zijn er dus van overtuigd dat hij op de Freethiel hetzelfde kan doen. W-B is er zeker van dat Adnan en onze spelersgroep de mix kunnen vormen tot nieuwe successen, waarin het behoud duidelijk de eerste opdracht is.

Welkom op de Freethiel, Adnan!