Go back

Cercle Brugge – Waasland-Beveren (10/11/2018): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond de vijftiende wedstrijd van het seizoen, de laatste wedstrijd van de heenronde dus. Geel en blauw neemt het in het Jan Breydelstadion op tegen Cercle Brugge. Scheidsrechter Lothar D’hondt zal de wedstrijd om 20.30 uur op gang fluiten. Meer informatie over ticketverkoop vind je hier.

Waasland-Beveren kan zaterdag nog een beetje kleur geven aan de heenronde van jaargang 2018-2019. Met slechts één overwinning in veertien wedstrijden, kunnen de statistieken heel wat beter. Met ‘maar’ vijf verliespartijen en acht gelijke spelen, sprokkelden onze Leeuwen toch regelmatig wat punten. Geel-blauw staat momenteel op de dertiende stek met elf punten. Cercle Brugge staat één plaats hoger gerangschikt, maar heeft vijf punten meer. Mits een overwinning kan Waasland-Beveren dus opnieuw voeling krijgen met de middenmoot.

Cercle Brugge won vorig weekend in extremis van Moeskroen. De Bruggelingen kwamen in de eerste helft, ondanks een manmeersituatie, op achterstand. In de laatste tien minuten stelden ze echter orde op zaken. Man-in-vorm Kylian Hazard bracht de bordjes in evenwicht. Ex-WB’er Dylan De Belder forceerde de volle buit voor de Brugse vereniging.

Trainer Yannick Ferrera moet drie spelers missen door schorsing. Maximiliano Caufriez pakte tweemaal geel tegen RSC Anderlecht. Aleksandar Vukotic en Louis Verstraete kregen reeds vijf gele kaarten onder de neus geduwd en zitten een schorsingsdag uit. Lamine Ndao en Din Sula zijn geblesseerd. Kevin Debaty viel uit op training en is twijfelachtig.

Selectie: