Go back

Freethielnieuws (15/11): oefenpartij Utrecht | blessurenieuws | duiding club jaarrekening

tekst en foto: Martijn De Jonge
Oefenpartij FC Utrecht

Deze middag speelt geel-blauw een oefenpartij tegen het Nederlandse FC Utrecht. De aftrap tegen de nummer acht uit de Eredivisie is voorzien om 13.30 uur. Bij geel-blauw ontbreken de vier internationals, Rafidine Abdullah, Milan Massop en Davy Roef in de wedstrijdselectie. Ook Tuur Dierckx zal niet meereizen naar Utrecht. Hij speelde dinsdag zijn eerste 45 minuten na zijn zware kruisbandblessure. Hij reageerde heel opgetogen over zijn eerste minuten op het veld. “Ik was voor het eerst sinds héél lang nog eens nerveus, dat gebeurt niet vaak. Ik ben tevreden dat ik opnieuw tussen de lijnen kan staan, het smaakt zeker naar meer. Toch moet ik eerst nog wat aan mijn conditie werken.”

Blessurenieuws

Tobias Salquist werd gisteren geopereerd aan de hand. Hij brak een stukje in zijn hand door een contact op Cercle Brugge. Hij speelde de wedstrijd wél gewoon uit.

Resultaat jaarrekening

Naar jaarlijkse gewoonte brengt Waasland-Beveren duiding bij het financieel rapport voor het voetbaljaar 2017-2018 dat op 30 juni 2018 eindigt. Op 9 oktober 2018 vond de jaarlijkse algemene vergadering van de aandeelhouders van Waasland-Beveren plaats. De raad van bestuur vroeg en kreeg de kwijting voor het gevoerde beleid. Aangezien de structuur van de club bestaat uit een vzw en een cvba wordt gekozen om geconsolideerde cijfers publiek te maken. Onze club is financieel gezond en het eigen vermogen is meer dan hersteld. Het geconsolideerd eigen vermogen bedraagt 2.998.640€. De geconsolideerde winst na belasting bedraagt 3.219.233€.