Go back

W-B kan geen punten rapen tegen RSCA

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

De bezoekers uit de hoofdstad begonnen het felst aan de partij. Dimata kopte na zes minuten richting doel, maar Kevin Debaty zag de bal over zijn doel vliegen. Vijf minuten later dook diezelfde Dimata de zestien in. Hij zocht nadrukkelijk het contact met Louis Verstraete en ging over het been. Scheidsrechter Laforge ging mee in het stuk en wees naar de stip. Contact met de VAR was niet zichtbaar. Dimata zette de elfmeter zelf om. Het is de zevende strafschop tegen geel en blauw al dit seizoen. Goed tien minuten later trapte Bakkali naar doel, maar Debaty redde met de vuisten. Voor het overige geen kansen te noteren in de eerste periode.

Na de rust kwam Floriano Vanzo tussen de lijnen. Hij verving Ampomah, die flirtte met een tweede geel karton. Op het uur pas de eerste keer opschudding. Waar de ref in de eerste helft een lichte/onbestaande penalty toekende, weigerde hij dat aan de overkant te doen. Caufriez werd nochtans stevig ‘geknuffeld’ in de zestien. Opnieuw werd de VAR niet geraadpleegd. In minuut 73 moesten de bezoekers met tien verder. Toegegeven, een licht tweede gele karton. In minuut 82 en 90 kreeg ook Caufriez een gele kaart. Die eerste gele werd gegeven na een zuivere tackle op de bal. W-B ging ten aanval, maar stuitte zo op een tweede doelpunt op een counter. In blessuretijd werd het nog 1-2 na een own goal, maar een punt uit de brand slepen lukte niet meer.

Zonder een calimerogevoel te willen verspreiden, durven we toch concluderen dat de wedstrijdleiding ons punten kost. Bovendien wegen de lichte gele kaarten door met het oog op volgende wedstrijden. Caufriez en Vukotic zijn volgend weekend geschorst. Een nieuwe kans op drie punten volgt volgende week zaterdag op Cercle Brugge.

Opstelling W-B: Debaty, Massop, Boljevic, Bizimana, Verstraete (70′ Badibanga), Ampomah (46′ Vanzo), Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios, Schryvers (78′ Forte)

Opstelling A’lecht: Didillon, Makarenko, Gerkens, Dimata, Kums (34′ Lokonga), Trebel (85′ Sanneh), Milic, Bornauw, Vranjes, Saelemakers, Bakkali (76′ Appiah)

Gele kaarten: 23′ Verstraete, 31′ Ampomah, 33′ Saelemakers, 54’ Makarenko, 55′ Foulon, 59′ Bizimana, 64′ Milic, 73′ Milic, 78′ Vanzo, 81′ Caufriez, 90′ Forte, 90′ Caufriez

Rode kaarten: 73′ Milic, 90′ Caufriez