Go back

W-B lijdt zure nederlaag tegen Moeskroen

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren blijft puntenloos achter na de confrontatie met Moeskroen. Het werd zonet 1-2 op de Freethiel. Apostolos Vellios maakte het enige doelpunt voor W-B.

Waasland-Beveren kwam voor de dag als de meest frisse ploeg. Een hongerige Ampomah trapt na een handvol minuten voor het eerst richting doel, maar zijn schot miste de goede richting. Het was wachten tot minuut twintig vooraleer we het tweede doelgevaar konden noteren. Diepe spits Francesco Forte nam een pass van Floriano Vanzo goed aan, draaide weg van zijn verdediger, maar Butez kon in twee tijden redden. De bezoekers kwamen net voor het halfuur voor het eerst dreigen, maar Pierrot vond goalie Davy Roef op z’n weg. Vijf minuten voor tijd konden we het openingsdoelpunt noteren. De bezoekers counterden goed en tikten de 0-1 tegen de netten. Dat gebeurde echter vanuit buitenspel, maar doordat de VAR buiten dienst was, werd er niet ingegrepen.

Na de rust was er veel goede wil bij geel-blauw, maar de kansen kwamen er niet meteen. Het was wachten tot minuut 65 voor het eerste doelgevaar. Francesco Forte kon tot tweemaal toe richting doel trappen, maar de bal wou er maar niet in.  Aan de overkant was het meteen wel weer raak. Benson Manuel verdubbelde de voorsprong voor de bezoekers. Vijf minuten voor tijd kon Apostolos Vellios nog milderen op aangeven van Forte, maar punten thuishouden zat er niet in. Een te slappe vertoning voor geel-blauw. De koppen bij mekaar steken en voluit voor de drie punten in Eupen volgende zondag.

Opstelling W-Beveren: Roef, Massop, Moren, Boljevic, Forte, Vanzo (76′ Lulic), Keita (79′ Vellios), Ampomah, Caufriez, Abdullah (65′ Bizimana), Vukotic

Opstelling Mouscron: Butez, Dussenne, Olinga (73′ Vojvoda), Mohamed (45′ Van Durmen), Gkalitsios, Boya, Benson, Pierrot, Gulan, Chibani (74′ Leye), Godeau