Go back

W-B verliest met 2-0 van Cercle Brugge

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren verloor zonet met 2-0 van Cercle Brugge. Voor de rust maakte Mercier vanop vrije trap het openingsdoelpunt. Na de rust verdubbelde Bruno de score.

De thuisploeg kwam het scherpst uit de kleedkamer, dat lijkt een nare gewoonte te worden. Na amper vier minuten moest Davy Roef zich op de afspraak tonen. Cardona werd alleen voor onze doelman gezet, maar die kwam perfect uit. Nadien volgde middenveldvoetbal tot minuut achttien. Tobias Salquist greep foutief in en gaf een vrije trap weg net buiten het strafschopgebied. Mercier krulde de bal over de muur en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor rust kon Dylan De Belder, ex-WB’er, via Cardona naar doel trappen. Roef kon echter opnieuw redding brengen. Geel-blauw wilde wel, maar kon helemaal geen vuist maken. Tijd voor bezinning tijdens de rust…

Na de rust koos trainer Ferrera voor Karlo Lulic in de plaats van Denzel Jubitana. Het was wachten tot het uur op een eerste keer dreiging. Lulic recupereerde de bal, speelde Floriano Vanzo aan die op zijn beurt Aleksandar Boljevic aan de zijkant aanspeelde. De Montenegrijn zette goed voor, maar Taravel kon de bal net voor de ingevallen Apostolos Vellios in hoekschop verwerken. Met nog twintig minuten op de klok, legde ref Dhondt de bal op de stip. De Belder ging theatraal aan het vliegen en kreeg de strafschop. De VAR raadde Dhondt aan naar het scherm te kijken, hij deed dat, maar hield toch voet bij stuk. De ingevallen Bruno verdubbelde zo vanop elf meter de score. Luttele minuten later mikte Mercier op de paal van buiten de zestien. Vlak voor tijd trapte Tormin nog richting doel, maar opnieuw Roef kon redding brengen. Zwakke partij van geel en blauw.

Opstelling Cercle: Nardi, Taravel (74′ Ueda), Kone, Gakpe (81′ Tormin), Mercier, De Belder, Hazard, Cardona (66′ Bruno), Etienne, Lambot, Lusamba

Opstelling W-Beveren: Roef, Salquist, Massop, Boljevic, Bizimana, Vanzo (73′ Forte), Badibanga (57′ Vellios), Jubitana (46′ Lulic), Ampomah, Foulon, Schryvers

Doelpunten: 18′ Mercier (1-0), 69′ Bruno (2-0)

Gele kaarten: 69′ Roef (protest), 69′ Salquist (fout)