Go back

Waasland-Beveren – Moeskroen (24/11): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt morgenavond opnieuw competitievoetbal op de Freethiel. De wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Moeskroen wordt afgetrapt om 20.00 uur. Scheidsrechter Jonathan Lardot, vorig jaar verkozen tot ‘scheidsrechter van het jaar’ neemt de leiding van het duel voor zijn rekening.

Trainer Adnan Custovic heeft één missie. Die missie is doen waar geel-blauw dit seizoen nog niet in slaagde: winnen op de Freethiel. Waasland-Beveren sprokkelde dit seizoen nog maar elf punten. Acht gelijke spelen en één overwinning. Die overwinning pakte W-B tegen … Moeskroen. Onze Leeuwen gaan voor een zes op zes tegen de Henegouwers, wat ons meteen ook opnieuw in iets veiligere oorden brengt. Custovic sprak deze week al uit dat hij het volste vertrouwen heeft in de groep. Het is aan de spelers om dat vertrouwen te bevestigen en meteen kwaliteit op de mat te brengen.

Tegenstander Moeskroen is momenteel gedeeld hekkensluiter van de Jupiler Pro League. ‘Les Hurlus’ sprokkelden tien punten in de heenronde, maar met een beter doelsaldo dan Sporting Lokeren brengt hen dat op de vijftiende stek in het klassement. Beide ploegen konden tweemaal de volle buit pakken en speelden vier keer gelijk.

Coach Custovic kan op een nagenoeg volledig fitte kern rekenen. Din Sula (knie) en Oscar Threlkeld (knie) komen niet in aanmerking voor de selectie door een blessure. Lamine Ndao viel vandaag uit op de training en moet ook verstek geven. Voor Tuur Dierckx komt de wedstrijd nog te vroeg. Maximiliano Caufriez, Louis Verstraete en Aleksandar Vukotic keren terug uit schorsing.

Selectie: