Go back

Waasland-Beveren – RSC Anderlecht (4/11/’18): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zondag opnieuw op de Freethiel. De wedstrijd tegen RSC Anderlecht wordt afgetrapt om 18.00 uur. Scheidsrechter Nicolas Laforge werd aangeduid om de wedstrijd te leiden.

Waasland-Beveren speelde afgelopen woensdag 2-2 gelijk in Kortrijk. Geel-blauw stond aan de rust twee doelpunten in het krijt, maar rechtte de rug en zette na de koffie orde op zaken. Aleksandar Boljevic maakte vrijwel meteen de aansluitingstreffer; Francesco Forte viel in een kopte de gelijkmaker onhoudbaar tegen de touwen. W-B haalde zo een achtste gelijkspel in dertien partijen. Die statistiek is niet slecht, maar Waasland-Beveren schiet er ook weinig mee op. Onze Leeuwen staan op de dertiende stek en verzamelden elf punten; tijd voor een nieuwe driepunter!

De bezoekers uit Anderlecht staan onder druk. Afgelopen donderdag speelde paars-wit teleurstellend gelijk in eigen huis tegen Lokeren. Het werd 1-1. De recordkampioen moet momenteel drie ploegen voor zich dulden in het klassement en daar kunnen hun supporters zich maar moeilijk mee verzoenen. Ryota Morioka verruilde in januari W-B voor Anderlecht, Davy Roef is nog steeds eigendom van Anderlecht. Davy Roef mag zondag niet in actie komen door een nieuwe reglement van de Pro League; of Morioka in actie komt tegen zijn ex-werkgever valt nog af te wachten.

Yannick Ferrera kan, in vergelijking met de partij op Kortrijk, op nagenoeg dezelfde spelerskern beschikken. Paul Keita moet geblesseerd afhaken. Voor Din Sula, Tuur Dierckx en Rafidine Abdullah komt de partij ook te vroeg. Massop, Verstraete en Vukotic moeten opletten voor een vijfde geel karton.

Selectie: