Go back

Dag 6 Pinatar: eerst training, nadien wedstrijd

tekst en foto: Martijn De Jonge

In de voormiddag werd nog een laatste keer goed getraind in Spanje, morgen zal het eerder recuperatietraining zijn. Na de middag speelde geel-blauw een oefenpot tegen FC Wurzberger Kickers. De Duitsers vlogen er duidelijk stevig in en dat kon na een halfuur al met rood worden bestraft, daar was iedereen het over eens. De scheidsrechter hield echter, in Engelse stijl, de kaarten op zak en liet veel doorspelen. W-B was het eerste uur de betere ploeg. Nana Opoku Ampomah had geel-blauw na minder dan een halfuur al op voorsprong gebracht na een knappe solo. Karlo Lulic zag zijn kopbal net voor de lijn, al leek de bal reeds over de lijn te zijn gegaan, gekeerd worden.

Na een uur spelen zag je echter de vermoeidheid van een stevige stageweek in de benen en kon W-B het bikkelwerk moeilijker aan. De Duitsers kwamen op gelijke hoogte, al moest die goal door het Spaanse trio worden afgekeurd voor buitenspel. De gelijke score was echter wel verdiend, want Kevin Debaty redde daarvoor een aantal keer de meubelen. 1-1 was de eindstand; geen schoonheidsprijzen verdiend.

Opstelling: Roef (Debaty), Caufriez (Gamboa), Moren (Liessens), Vukotic (Schryvers), Badibanga (Asomani, Sula), Massop (Foulon), Verstraete (Vanzo), Bizimana (Keita), Lulic (Jubitana), Ampomah (Heymans), Boljevic (Dierckx)

De avond werd afgesloten met een ‘cinema night’. De spelersgroep werd verdeeld in zeven groepen van vier en moesten een grappige foto & skillsvideo inzenden. Samen met een sfeerreportage werden alle fragmenten vertoond. Het team ‘The Roef is on fire’ kwam als winnaars uit de bus. Tuur Dierckx, Djihad Bizimana, Apostolos Vellios én uiteraard Davy Roef wonnen overtuigend met… 33 punten.