Go back

Dag 7 Pinatar: Stage in stijl afsluiten

tekst en foto: Martijn De Jonge

De tijd is voorbij gevlogen, de winterstage zit er alweer op. In de voormiddag werd de training indoor afgewerkt. De spelersgroep werd in twee groepen gesplitst. Een deel ging oefeningen doen onder leiding van kinesisten Thomas en Xavier; de andere helft deed aan spinning. Halfweg werd uiteraard gewisseld van groep.

Na de laatste Spaanse siësta werd er nog één veldtraining afgewerkt. Voor die training sijpelde het nieuws binnen dat voorzitter Dirk Huyck en CFO Olivier Swolfs terug op de club mogen komen. Dat nieuws werd hartelijk onthaald voor de oefensessie! Wat spielerei met bal en wat competitie-elementen werden in de training verwerkt. Het laatste gedeelte was een laatste fysieke prikkel. Deze avond gaan de spelers en staf gezamenlijk op restaurant om in stijl af te sluiten.

Het hele grote positieve aan de stage is dat er geen nieuwe blessures zijn. Enkel Apostolos Vellios werd uit voorzorg uit de training gehaald en liet de oefenpartij aan zich voorbijgaan. Een scan op maandag moet uitmaken of hij fit genoeg is om de trainingen dinsdag te hervatten. Francesco Forte (teenbreuk) werkte in Spanje keihard aan z’n terugkeer.

Morgen heel vroeg uit de veren en het vliegtuig op. Terug naar België!

Ohja, het laatste winning team van de stage willen we jullie niet onthouden: