Go back

Franko Andrijasevic komt geel-blauw versterken

tekst en foto: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren heeft een nieuwe offensieve versterking beet. Franko Andrijasevic wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van KAA Gent. De 27-jarige Kroaat is een offensieve middenvelder.

Franko Andrijasevic streek in het seizoen 2017-2018 neer in de Ghelamco Arena van KAA Gent. In zijn openingsseizoen in de Arteveldestad was hij goed voor 22 wedstrijden. Hij kon daarin tweemaal de netten doen trillen. Dit seizoen kwam hij reeds twaalf maal in actie, waarvan twee keer op het Europese toneel. Nieuwe coach Jess Thorup geeft momenteel de voorkeur aan andere spelers, waardoor Andrijasevic graag naar de Freethiel afzakt om geel-blauw te versterken. 

De Buffalo’s gingen heel ver voor de creatieve middenvelder. Ze braken alle clubrecords om Franko naar de Oost-Vlaamse hoofdstad te halen. Het seizoen voor hij verkaste naar Gent, kon hij namelijk verbluffende cijfers voorleggen. Bij HNK Rijeka scoorde de middenvelder maar liefst zestien keer en liet hij vijf keer scoren in 28 competitiewedstrijden. Ook in de vier bekerpartijen die zijn club speelde, kon hij tweemaal de netten doen trillen.

De club is heel opgetogen met de komst van Franko. We kijken ernaar uit om van zijn kwaliteiten te kunnen genieten. Andrijasevic zal aantreden met het nummer 31. Normaal gezien zal hij komende zaterdag reeds speelgerechtigd zijn. Welkom op de Freethiel, Franko!