Go back

Sporting Charleroi – Waasland-Beveren (26/01): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar het Stade du Pays van Charleroi. Speeldag 23 voor geel-blauw wordt om 18.00 uur op gang getrapt. Scheidsrechter Kevin Van Damme zal de wedstrijd in goede banen trachten te leiden.

Geel-blauw kon afgelopen weekend de drie punten niet thuis houden tegen Cercle Brugge. Waasland-Beveren kwam vlak na de pauze op voorsprong, maar zag Cercle Brugge na een ingreep van de VAR vanop de stip de stand in evenwicht brengen. De scheidsrechter besliste daarop ook om Milan Massop uit te sluiten, waardoor W-B nog twintig minuten moest knokken voor een puntje. Dat lukte, dus zet Waasland-Beveren opnieuw een klein stapje richting behoud.

De bezoekers uit Charleroi stuntten afgelopen zondag. De Zebra’s gingen met 0-1 winnen in het Jan Breydelstadion van Club Brugge. Charleroi staat momenteel op de zevende plaats van de Jupiler Pro League en verzamelde 33 punten. Ze staan dus op een zucht van een Play-off I-positie, met maar één punt minder dan AA Gent en RSC Anderlecht. De zwart-witten zagen met Christian Benavente een sterkhouder vertrekken, een enorme aderlating voor hen.

Adnan Custovic zag deze week Franko Andrijasevic aankomen op de Freethiel. De Kroatische middenvelder is fit en speelgerechtigd; hij hoort dus meteen bij de wedstrijdselectie. Aanvaller Stefan Milosevic is ook speelgerechtigd en zit eveneens in de selectie. Vanavond wordt een uitspraak verwacht rond de schorsing van Milan Massop. Die uitspraak beslist ook meteen of hij al dan niet tot de selectie behoort.

Selectie:

Doelmannen: Anthony Swolfs, Davy Roef, Kevin Debaty
Verdedigers: Milan Massop (onder voorbehoud), Valtteri Moren, Maximiliano Caufriez, Aleksandar Vukotic, Daam Foulon, Jur Schryvers
Middenvelders: Karlo Lulic, Djihad Bizimana,Floriano Vanzo, Louis Verstraete, Paul Keita, Franko Andrijasevic
Aanvallers: Aleksandar Boljevic, Beni Badibanga, Nana Opoku Ampomah, Apostolos Vellios, Tuur Dierckx en Stefan Milosevic