Go back

Wie mag stamnummer 2300 claimen?

Sinds 2010 wordt er niet meer gevoetbald onder het stamnummer 2300. Althans niet door heren, wél door de vrouwen van KSK Beveren.

Komt daar binnenkort verandering in? Wie claimt dit legendarisch stamnummer? Beter : wie mag zich dit nummer toe-eigenen? Dit item kreeg in de voorbije dagen (on)verwacht heel wat aandacht in de media.

Jozef Van Remoortel (voorzitter a.i. van Waasland-Beveren), Dirk Verelst (voorzitter KSK Beveren) en André Bolsens (voorzitter Yellow Blue) zaten in de voorbije maanden meerdere keren samen rond de tafel om deze heikele aangelegenheid bespreken. 

Bij de start van fusieclub KV Red Star Waasland-Sportkring Beveren in 2010 werden daarover al strikte afspraken gemaakt : de damesploeg van KSK Beveren kon met het betwiste stamnummer 2300 spelen, maar van een herenploeg in het provinciaal voetbal kan geen sprake zijn.

Blijven die afspraken ook morgen nog gerespecteerd?

Want als het waar is wat in de media te lezen staat, zou Yellow Blue straks willen fusioneren met KSK Beveren waardoor de derde provincialer hoopt dat het stamnummer 2300 kan opgeëist worden. Vooraleer de Koninklijke Belgische Voetbalbond met voornoemde aanvraag akkoord kan gaan, wordt de aanvraag wel eerst juridisch tegen het licht gehouden.

Het bestuur van Waasland-Beveren geeft prioritaire aandacht aan dit dossier en houdt u hiervan graag op de hoogte.