Go back

W-B brengt punt mee uit Charleroi

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een punt meegebracht uit Charleroi. Het werd zonet 2-2 in het Stade du Pays. Waasland-Beveren gaf echter een dubbele bonus uit handen en blijft met een dubbel gevoel achter. Nana Opoku Ampomah en Floriano Vanzo deden de netten trillen.

Waasland-Beveren en Charleroi begonnen hevig aan de partij. Na zeven minuten moest Davy Roef zich meteen onderscheiden. Hij ging goed plat op een knal van Osimhen. Een handvol minuten later scoorde de spits, maar hij werd teruggefloten door de scheids. Hij scoorde vanuit een buitenspelpositie. Aan de overkant was het wel raak. Louis Verstraete speelde Franko Andrijasevic goed aan. De Kroaat nam de bal goed aan en speelde Nana Opoku Ampomah vrij. De Ghanees dribbelde nog één verdediger en trapte dan overhoeks tegen de netten: 0-1. In minuut 21 kon Floriano Vanzo de score verdubbelen. Opnieuw Ampomah ging goed doorjagen en dwong Dessoleil in de fout. Hij hield twee man aan de praat en legde achteruit naar Vanzo. De Italobelg plaatste de bal binnenkant voet naast Penneteau binnen: 0-2. Amper drie minuten later kon Massimo Bruno milderen met een harde volley tot 1-2. Hét teken aan Charleroi om te beginnen pressen, dat deden ze dan ook. Op slag van rust resulteerde dat in de gelijkmaker. Althans, zo leek het toch. De VAR kwam echter tussenbeide en gaf terecht aan dat er een fout werd begaan op Davy Roef. Rusten bij 1-2.

De tweede helft startte wat meer behouden langs Beverse kant. De thuisploeg moest uiteraard komen en deed dat, zonder grote kansen af te dwingen. Op het uur was er de eerste grote kans en die ging ook meteen binnen. De geel-blauwe defensie liet Osimhen vrijstaan en hij kopte de bal overtuigend binnen: 2-2. Een kwartier voor tijd moest de thuisploeg de wedstrijd verderzetten met tien spelers. Dessoleil tackelde Verstraete en kreeg z’n tweede geel onder de neus geduwd. Op een trap in blessuretijd, die door Davy Roef uit z’n doel werd gezweefd, na kwam Waasland-Beveren niet meer in de problemen. Zo blijft Waasland-Beveren nog steeds ongeslagen in 2019 en zetten we met een puntje opnieuw een klein stapje vooruit richting behoud.

Opstelling Charleroi: Penneteau, Martos, Perbet, Marinos, Hendrickx, Dessoleil, Nurio, Ilaimaharitra, Angella, Osimhen, Bruno

Opstelling W-Beveren: Roef, Massop, Moren (15′ Foulon), Boljevic, Bizimana, Vanzo (70′ Lulic), Verstraete, Ampomah, Caufriez (80′ Schryvers), Vukotic, Andrijasevic