Go back

W-B houdt met een man minder één punt thuis

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren en Cercle Brugge hebben de punten verdeeld op de Freethiel. Het werd zonet 1-1 op de Freethiel. Een eigen doelpunt van de bezoekers en een strafschop beslisten de partij. Milan Massop werd in minuut 70 uitgesloten.

Het was bibberen van de koude in het Freethielstadion deze avond. De eerste helft bracht daar ook weinig verandering in, want beide ploegen startten te slap aan de partij. Geel-blauw eiste de bal op, maar de bezoekers waren het gevaarlijkst. Davy Roef moest twee keer in actie komen en deed dat ook goed. Het missertje van Vukotic zette goed recht met de voeten, de zweefsprong op een poging van Mercier was ook goed. Aan de overkant, bij geel-blauw, was er veel goede wil en veel goede intenties, maar telkens was die laatste pass niet op hetzelfde niveau. Als we dan toch eens konden trappen naar doel, zat er telkens een groen-zwart been tussen. 0-0 was dus de logische ruststand.

Na de rust kwam W-B scherper uit de kleedkamer. Na vijf minuten resulteerde dat meteen in een doelpunt. Nana Opoku Ampomah zette zijn verdedigers in de wind en zette strak voor. Omolo trachtte de bal te onzetten, maar verwerkte de bal in eigen doel: 1-0, meer dan verdiend. Geel-blauw ging op dat elan verder en leek de partij in handen te hebben. Tot scheidsrechter Put in minuut 70 plots naar het scherm van de VAR ging kijken. Zijn verdict was hard, heel hard. Hij legde de bal op de stip en stuurde Massop van het veld. Cordona zette de gelijkmaker op het bord. W-B bleef strijden en hield een punt thuis. Niet de gehoopte driepunter, wel een klein stapje opnieuw richting behoud!

Opstelling W-B: Roef, Massop, Moren, Lulic, Boljevic, Bizimana, Verstraete, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Vellios

Opstelling Cercle: Nardi, Palun, Bruno, Mercier, Tormin, De Belder, Omolo, Etienne, Lusamba, Ueda, Delacourt