Go back

Waasland-Beveren – Cercle Brugge (19/01): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren speelt zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van 2019. Geel-blauw ontvangt om 20.00 uur Cercle Brugge op de Freethiel. Scheidsrechter Bert Put is aangeduid om de wedstrijd te leiden.

De maand december van vorig jaar was heel positief voor Waasland-Beveren, dat moeten we niet meer benadrukken. Coach Custovic houdt de jongens echter scherp en hoopt op een reactie na de verliespartij op het veld van RSC Anderlecht. Waasland-Beveren staat momenteel op de veertiende positie in de Jupiler Pro League en haalde twintig punten. Dat zijn er drie meer dan Moeskroen en zes meer dan Lokeren, die respectievelijk vijftiende en zestiende staan.

Cercle Brugge staat op de elfde plaats en heeft vijf punten meer dan geel-blauw. Ook de vereniging uit Brugge kon 2018 niet positief afsluiten. Het ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Eupen. Twee weken eerder hield het wel de punten thuis tegen RSC Anderlecht. In de heenwedstrijd won Cercle met 2-0 van W-B, het werd meteen de laatste wedstrijd van Yannick Ferrera als hoofdtrainer van Waasland-Beveren.

Trainer Adnan Custovic kan nog niet rekenen op Francesco Forte (teenbreuk). Apostolos Vellios is wel fit en behoort tot de wedstrijdselectie. Stefan Milosevic is nog niet speelgerechtigd.

Selectie: