Go back

Geel-blauw pakt de volle buit tegen KAA Gent!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren kan opnieuw winnen. Het werd zonet 2-1 op de Freethiel. De jarige Maximiliano Caufriez scoorde het openingsdoelpunt, Francesco Forte verdubbelde de voorsprong vanop de stip. In blessuretijd scoorden de Gentenaren nog tegen, maar W-B hield stand!

Waasland-Beveren begon goed aan de partij tegen KAA Gent. Aanvankelijk waren er nog te veel slordigheden in de zone van de waarheid en konden halve kansjes niet worden omgezet in noemenswaardige kansen. In minuut 24 was er echter een geweldige kans voor Francesco Forte. Aleksandar Boljevic zette Asare in de wind en zette goed voor. De Italiaan klom hoog, maar net niet hoog genoeg om zijn kopbal op doel te mikken. Aan de overkant dook Yaremchuk tweemaal op voor Davy Roef, maar Roef toonde zich opnieuw een betrouwbaar sluitstuk. Vlak na het halfuur verwende Floriano Vanzo het publiek even met een pass achter het steunbeen. Die bal werd uiteindelijk in hoekschop verwerkt en was de aanleiding tot de voorsprong voor geel-blauw. De jarige Maximiliano Caufriez zette een mooie kers op zijn verjaardagstaart door de bal tegen de netten te mikken: 1-0. W-B hield die voorsprong acht minuten zonder veel problemen vast en kon zo de rust ingaan.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren beter uit de kleedkamer. Ondanks de voorsprong was het spel in de eerste helft echter niet om over naar huis te schrijven. Dat was dus na de break een pak beter. Francesco Forte vond Kaminski op zijn weg, bij een kans voor een sterke Louis Verstraete kwam Asare de meubelen redden. Boljevic, net terug uit blessure, kon ook twee kansen creëren. Zijn schoten, beide met zijn mindere linker, gingen telkens net naast of over de kooi van Kaminski. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok, kreeg Waasland-Beveren een terechte strafschop. Francesco Forte zette zich achter de bal en zette de dubbele voorsprong feilloos op het bord. In blessuretijd zetten de bezoekers alles op alles en dat loonde ook. Kvilitaia zette de 2-1 eindstand op het bord. Maximiliano Caufriez werd in die slotfase nog uitgesloten met een tweede gele kaart en mist de volgende wedstrijd tegen KV Kortrijk.

Supporters, bedankt voor jullie geweldige steun. Opnieuw smaakt dit naar meer!!!