Go back

Spoor2 toont Yellow Ants de juiste weg naar spoor 1

Tekst: Valy Van de Merlen | Afbeelding: Jorèll Beyens

Voor de thuiswedstrijd tegen KAA Gent willen we graag het nieuwste project van Waasland-Beveren in de spotlight brengen: onze W-B Yellow Ants. Met de Yellow Ants wil Waasland-Beveren voornamelijk het stigma doorbreken van kwetsbare spelers. Dit doen ze met een ploeg die samengesteld is uit kwetsbare en minder kwetsbare spelers en speelt in een reguliere competitie. Maandag 11 februari namen onze Yellow Ants het in de zaal nog op tegen Shot Ter Welle, het team achter tehuis Hof Ter Welle. 

We hadden een gesprek met coördinator Jorèll Beyens en Aart Lehembre, directeur van onze sociale partner Spoor2. Het volledige interview kan u nalezen in ons W-B Magazine van februari 2019.

Jullie geven binnenkort de aftrap, vertel eens?

Aart: Inderdaad, bij de volgende thuismatch tegen AA Gent willen wij het team dat Jorèll onder zijn hoede heeft in de kijker zetten. Deze gelegenheid is daar perfect voor om dat eens in een vol stadion te doen en ook op zoek te gaan naar een nieuwe trainer.

Als ik het goed begrijp, is het vinden van een nieuwe trainer op korte termijn wel heel belangrijk voor de Yellow Ants?

Jorèll: Ja, tot vorig jaar was ik de trainer van de Yellow Ants, maar door het nieuwe engagement dat ik binnen de jeugd heb gekregen als mental coach merk ik dat ik te weinig tijd voor handen heb om de ploeg ten volle te ondersteunen. Daarom zijn we nu op zoek naar een nieuwe coach die het ziet zitten om te werken met kwetsbare doelgroepen. Uiteraard voorzien we een vergoeding voor de inzet en uren dat de coach in het team steekt.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, of wens je u graag aan te melden als speler?
Vul dan onderstaand formulier in.

Meer info of bijkomende vragen kan u stellen via community@waasland-beveren.be.