Go back

STVV – Waasland-Beveren (09/02): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren staat nog voor drie uitwedstrijden in de reguliere competitie. De eerste van dat drieluik is een bezoek naar het Stayen van STVV. Scheidsrechter Erik Lambrechts zal om 20.00 uur de wedstrijd op gang fluiten.

Waasland-Beveren kon afgelopen weekend geen punten rapen tegen leider KRC Genk. Aleksandar Boljevic zette geel-blauw niet onverdiend op voorsprong in het openingskwartier, maar de Genkies speelden een sterke tweede helft en gingen op en over geel-blauw. Een onnodige nederlaag voor Waasland-Beveren, een puntendeling was zeker te verantwoorden. Tegen de andere eersteklasser uit Limburg gaat Waasland-Beveren op zoek naar de eerste driepunter in 2019. Het zou meteen een mooie stap zijn richting het behoud. Geel-blauw staat nog steeds op de vijftiende stek met 22 punten. Dat is één puntje minder dan KV Oostende en acht meer dan hekkensluiter Lokeren.

Tegenstander Sint-Truiden is misschien wel de verrassendste seizoensrevelatie in de Jupiler Pro League. Door hun overwinning tegen Eupen afgelopen weekend verdrongen ze recordkampioen RSC Anderlecht uit de top zes. De Limburgers schitteren met hun 39 punten op de vijfde plaats in het klassement. 2019 begon voor hen met een nipte nederlaag in de Limburgse derby, maar nadien haalden de Kanaries zes op zes tegen Cercle Brugge en Eupen dus. Sterkhouder Roman Bezus verkaste naar KAA Gent, maar Mamadou Sylla volgde de omgekeerde weg. Nog enkele gerichte versterkingen vonden hun weg naar Stayen.

Adnan Custovic kan niet rekenen op Aleksandar Boljevic (rechtervoet) en Daam Foulon. Zij zorgen samen met Din Sula en Eric Asomani voor een goedbevolkte ziekenboeg. Custovic recupereert wel Milan Massop na één schorsingsdag.

Selectie: