Go back

W-B GEEFT PUNT IN SLOTFASE UIT HANDEN

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Jean Bonjean

W-B heeft vanavond met 2-1 verloren op het veld van Sint-Truiden. Zowel STVV als W-B scoorden in de eerste helft na een penalty. STVV kon in de absolute slotfase alsnog de overwinning naar zich toe trekken. W-B keert dus zonder punten richting Freethielstadion. Rode lantaarn Sporting Lokeren kon tegen Antwerp wel de punten thuishouden en nadert zo tot op vijf punten.

AARZELENDE START

W-B startte op Staaien zonder de gekwetste Aleksandar Boljevic. Milan Massop kwam na z’n schorsing terug tussen de lijnen. Het was STVV dat meteen ten aanval trok en enkele hoekschoppen en doelpogingen kon afdwingen. W-B kon na acht minuten voor een eerste keer dreigen. Vukotic mocht ongestoord oprukken en speelde de bal knap tot bij Louis Vestraete, maar zijn scherpe voorzet werd in hoekschop geduwd door een Truienaar.

VAR-MOMENT
Na 17 minuten opschudding op Staaien. Botaka gaat, volgens ons na een onschuldig duel met Maximiliano Caufriez, neer in het strafschopgebied. Aanvankelijk zag Lambrechts er geen graten in, maar de mensen in het busje riepen de scheids toch op om de beelden te bekijken; penalty STVV! Jordan Botaka twijfelde niet en zette Davy Roef op het verkeerde been, 1-0. Amper een goeie minuut later opnieuw consternatie in het Truiense stadion. Ampomah werd neergehaald door ex-W-B doelman Kenny Steppe. Opnieuw zag Lambrechts er geen penalty in, meer zelfs.. volgens hem werd de bal gespeeld. En toch gaf de scheids een doeltrap aan. Daar klopte iets niet en dat vond ook de VAR. Opnieuw werd er dus een penalty toegekend na het bekijken van de  beelden. Francesco Forte nam het geschenk met dank aan en knalde de bal tegen de netten. 1-1!

STVV werd na de gelijkmaker opnieuw sterker. De Sart zette Boli knap voor doel, maar zijn volley ging gelukkig voor Roef over het Beverse doel. Enkele minuten later moest Davy zijn kunnen wel tonen na een nieuwe hoekschop en poging van STVV, maar bokste de bal weg.

EXIT NANA
Vlak voor rust kreeg W-B een klap te verduren. Nana bleef met zijn voet steken in het kunstgras. Verzorging kon niet baten en werd afgevoerd met brancard van het veld. Badibanga kwam in zijn plaats. Kansen kwamen er niet meer. We gaan rusten met een 1-1 ruststand.

FELLER STVV
STVV kwam het felst uit de kleedkamer. Echte doelkansen kreeg het niet meteen, maar onze leeuwen dienden goed bij de les te blijven om niet op achterstand te komen. De eerste grote kans van de tweede helft was toch voor W-B. Andrijasevic nam een lage hoekschop meteen op de volley die maar net naast ging. Boli miste aan de overkant maar net een scherpe voorzet. Acolatse schoot in de rebound voor W-B gelukkig naast. Onze leeuwen geraakten er nog moeilijk uit en moesten zich beperken tot verdedigen. Tien minuten voor tijd nog een kansje voor Andrijasevic maar die kon net niet bij de bal.

PIJNLIJK SLOT
Twee minuten voor tijd kwam dan toch het doelpunt voor STVV. Een hoge bal in het strafschopgebied waar Roef de nodige moeite mee had en de bal loste, al dan niet na een duwfout van een Truienaar. Ref liet doorspelen en Kinoshita werkte zonder dat hij het zelf door had in het Beverse doel. Scheidrechter Lambrechts had nog contact met de VAR maar het doelpunt van Kinoshita werd toch goedgekeurd, 2-1. In de allerlaatste seconde zorgde Caufriez nog voor de gelijkmaker maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Zo verliest Waasland-Beveren met 2-1. Onze leeuwen hebben gestreden voor het punt, maar moesten toch plooien in de absolute slotfase. Pijnlijk, zeker als men de tussenstand vernam op Daknam. Lokeren komt nu tot op 5 punten van Waasland-Beveren. Volgende week moeten onze leeuwen op eigen grond opzoek naar een nieuwe driepunter tegen die andere Oost-Vlaamse club, KAA Gent. Supporters op post!

Opstellingen:
Opstelling W-Beveren: Roef, Massop (76’ Vanzo), Moren, Bizimana (85’ Keita), Forte, Verstraete, Ampomah (45+1’ Badibanga), Caufriez, Vukotic, Adrijasevic, Schrijvers
Opstelling Sint-Truiden: Steppe, Tomiyasu, Garcia, De Sart, Botaka (85’ Kinoshita), Sankhon (65’ Ceballos), Boli (90+2’ Janssens), Asamoah, Kamada, Teixeira, Acolatse

Geel:
17’ Caufriez, 36’ Andrijasevic
Rood:
/