Go back

W-B gaat heel pijnlijk onderuit tegen KV Kortrijk

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft een pandoering gekregen van KV Kortrijk. Het werd 2-6 op de Freethiel. Het kantelmoment was een gemiste penalty van Francesco Forte bij een 1-2 tussenstand. Floriano Vanzo en Stefan Milosevic deden wel de netten trillen.

We moeten eerlijk zijn: de eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Geen kansen, veel slordigheden langs geel-blauwe kant, weinigs positiefs te concluderen. Het was KV Kortrijk dat na twintig minuten de voorsprong op het bord zette. Kumordzi was de meest attente na een rommelfase voor doel en schoof de bal tegen de netten. Een handvol minuten later was het opnieuw raak. Rolland schoot niet onhoudbaar richting doel, maar Debaty verkeek zich volledig. W-B wist geen vuist te maken en kon te weinig dreigen. De tweede helft was er meteen eentje om te achtervolgen.

Dat achtervolgen deed Waasland-Beveren furieus. Het was een ander team dat uit de kleedkamer kwam. Een geniale ingeving van Floriano Vanzo zorgde voor de 1-2. Hij trapte een vrije trap onder de muur tegen de netten. Vlak na die tegentreffer werd Verstraete in de zestien neergetrokken: penalty. Francesco Forte kon niet wat de voorbije keren altijd wel lukte. Bruzzese stopte de strafschop via de dwarsligger. Een mentale klap voor geel-blauw, dat geen vuist meer kon maken. Aan de overkant was het meteen wel waar raak: 1-3. In minuut 67 en 74 duwden de bezoekers W-B dieper onder de mat en werd het zelfs 1-5. De ingevallen Stefan Milosevic milderde nog met zijn eerste treffer voor geel-blauw, maar het laatste doelpunt was er in minuut 80. Chevalier zette de 2-6 eindstand op het bord. Een héél zware nederlaag voor W-B.

Opstelling WBE: Debaty, Massop, Moren, Boljevic, Bizimana, Forte, Vanzo, Verstraete, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers

Opstelling KVK: Bruzzese, Kumordzi, Kagelmacher, Koita, Stojanovic, Van Der Bruggen, De Sart, Rolland, Dhaene, Ezekiel, Golubovic